Γιάννενα: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - Βάζει τα «θεμέλια» για ένα μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο

Γιάννενα: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - Βάζει τα «θεμέλια» για ένα μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο
Το νέο μεγάλο γυμναστήριο, 3.500 θέσεων, που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός, στο επίκεντρο των δηλώσεων του Ι. Συναδινού. 
Τις προσπάθειες ώστε να ξεκινήσει στα Γιάννενα η δημιουργία ενός μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου, επιχειρεί να εντείνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μετά και τις σχετικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, αναφέρθηκε στο μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο, ενώ έκανε και έναν μίνι απολογισμό όλων όσων έγιναν τα τελευταία χρόνια καθώς όπως είπε ολοκληρώνεται μια θητεία από το υπουργείο Αθλητισμού και μετά τον απολογισμό του ΠΕΑΚΙ, «υπάρχει και έχει αποτυπωθεί ένα θετικό πρόσημο».
Ο κ. Συναδινός με την ευκαιρία της παρουσίας του στα Γιάννενα για το 27ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τεχνικής Κολύμβησης, αναφέρθηκε στο στοίχημα που είχαν βάλει με την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης.
«Περάσαμε μια τετραετία δύσκολη και βάλαμε στοίχημα ο ελληνικός αθλητισμός να βοηθήσει στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της ανάκαμψής. Το στοίχημα έχει κερδηθεί και δείχνει ότι ο ελληνικός αθλητισμός ξεπερνά την κρίση» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Συναδινός είπε ότι προσπάθησαν «να κρατήσουν ανοικτές πόρτες σε όλους ανεξάρτητα από τις πολιτικές προτιμήσεις και προσπάθησαν να διαχειριστούν ένα πρόγραμμα για τις αθλητικές υποδομές που ξεπέρασε τα 100 εκ. ευρώ ενώ το πρόγραμμα με τις αναβαθμίσεις προσέθεσε άλλα 25 εκ. ευρώ. 
Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα, είπε, που χάθηκε ο ΟΠΑΠ που ήταν ο «αιμοδότης» έπαψε να υπάρχει. Ο «Φιλόδημος» ήταν από τους βασικούς πυλώνες, σύμφωνα με τον ΓΓΑ.
Έργα στην Ήπειρο
Παράλληλα, ο κ. Συναδινός, τόνισε χθες πως στην Ήπειρο υπήρχαν πριν το 2015 δυο εν εξελίξει έργα την περίοδο. Την περίοδο 2015-2019 τα έργα είναι 28 σε όλους τους νομούς ισόποσα κατανεμημένα.
Όπως ανέφερε εντάχτηκε ο φωτισμός του γηπέδου της Λιμνοπούλας που είναι από τις τελευταίες παρεμβάσεις και θα γίνει άμεσα.
Για το δεύτερο κλειστό ο κ. Συναδινός αναφέρθηκε σε όλα όσα είναι σε εξέλιξη ενώ ερωτηθείς για το χρόνο είπε ότι πάντα υπάρχουν διαδικαστικά αλλά και γραφειοκρατικά θέματα που δημιουργούν καθυστερήσεις τόσο στο ξεκίνημα όσο και στην αποπεράτωση του έργου που είναι αναγκαίο για την κάλυψη των αναγκών των εκατοντάδων πολιτών.
«Θέλω να αναφέρω ότι συναντήθηκα με το νυν δήμαρχο και κάναμε μια συζήτηση για δυο μεγάλα έργα που είναι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που θα γίνουν σε οικόπεδα του Δήμου και είχα και αντίστοιχη συνεργασία με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Ελισάφ. 
Πρόκειται για το δεύτερο κλειστό που ανέφερε και ο Πρωθυπουργός. Ένα Γυμναστήριο 3.500 θέσεων παρόμοιο με της Πάτρας. Αναμένουμε να έρθουν οι μηχανικοί και να αποτυπώσουν το έργο».
Το δεύτερο έργο είναι από το ΕΣΠΑ για ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος στη Λιμνοπούλα. Είναι ενταγμένο και θα προχωρήσει. Είναι κάποια διαδικαστικά που θα προχωρήσουν γρήγορα», είπε ο κ. Συναδινός.
Τέλος, εξήρε την διοίκηση του ΠΕΑΚΙ για τη δουλειά που έκαναν αφιλοκερδώς. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σπύρος Ντάνης που ευχαρίστησε τον ΓΓΑ λέγοντας ότι επιχείρησαν να προσφέρουν το αυτονόητο στους εκατοντάδες πολίτες.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - Βάζει τα «θεμέλια» για ένα μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7941468819466299967
item