Ηγουμενίτσα: Πετούσαν τα υπολείμματα του βιολογικού σε κάδους σκουπιδιών - Παρέμβαση της αστυνομίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Πετούσαν τα υπολείμματα του βιολογικού σε κάδους σκουπιδιών - Παρέμβαση της αστυνομίας (+ΒΙΝΤΕΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ηγουμενίτσα: Πετούσαν τα υπολείμματα του βιολογικού σε κάδους σκουπιδιών - Παρέμβαση της αστυνομίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Πετούσαν τα υπολείμματα του βιολογικού σε κάδους σκουπιδιών - Παρέμβαση της αστυνομίας (+ΒΙΝΤΕΟ)
Τα όσα συνεχίζουν καθημερινά να συμβαίνουν στην Ηγουμενίτσα, δεν παύουν ποτέ να μας εκπλήσσουν. 

Όπως τα όσα απίθανα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης στην παραλία της Ηγουμενίτσας, απέναντι από την κεντρική παιδική χαρά της πόλης.

Συγκεκριμένα, υπάλληλοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας, έχοντας γραπτή εντολή από τον προϊστάμενό τους κ. Γεωργόπουλο, μετέβησαν στο αντλιοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού, που βρίσκεται στο σημείο, ώστε να το καθαρίσουν και να το αποφράξουν.

IMG_20190618_093558

Η γραπτή εντολή του προϊσταμένου τους, ανέφερε ρητά, πως τα υπολείμματα θα πρέπει να τα μαζέψουν με τα χέρια οι εργάτες, να τα τοποθετήσουν σε πλαστικές σακούλες και να τα εναποθέσουν εντός κάδου σκουπιδιών που βρίσκεται στο σημείο.

Άξιο απορίας είναι το γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ένα από τα δύο αποφρακτικά μηχανήματα που διαθέτει η ΔΕΥΑΗ και τα οποία κόστισαν στο δημότες περίπου 1.000.0000€, αλλά ζητήθηκε από τους υπαλλήλους να το κάνουν με τα χέρια.

IMG_20190618_093953

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας οι οποίοι αντελήφθησαν τυχαία το γεγονός και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο αναζητώντας τους υπεύθυνους και αναγκάζοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΗ να αφαιρέσουν τα όσα είχε ήδη πετάξει στους κάδους.

IMG_20190618_094038

Τελικά οδηγήθηκαν όλοι, οι υπάλληλοι, στο αστυνομικό τμήμα για καταθέσεις.

Εάν δεν έχει συμβεί ήδη, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη για μόλυνση περιβάλλοντος αλλά και για έκθεση σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας.

Είναι πάντως απαράδεκτη η στάση της ΔΕΥΑΗ, ειδικά τώρα, καταμεσής του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου και μάλιστα σε ένα σημείο, δίπλα από το λούνα παρκ που στήνεται σήμερα, και απέναντι από την παιδική χαρά, όπου εκατοντάδες παιδιά παίζουν καθημερινά.

Ελπίζουμε οι "υπεύθυνοι" να λογοδοτήσουν, έστω και μία φορά.

 
epirusblog.gr
5 of 5
Ηγουμενίτσα: Πετούσαν τα υπολείμματα του βιολογικού σε κάδους σκουπιδιών - Παρέμβαση της αστυνομίας (+ΒΙΝΤΕΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2582466781050041280
Σχόλια
item