Γιάννενα: Δυνατότητες στη νέα οικονομία και την τεχνολογία Γιάννενα: Δυνατότητες στη νέα οικονομία και την τεχνολογία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δυνατότητες στη νέα οικονομία και την τεχνολογία

Γιάννενα: Δυνατότητες στη νέα οικονομία και την τεχνολογία
Συναντήσεις με τον Πρύτανη, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, Απόστολο Αυγερόπουλο, καθώς επίσης και με το επιστημονικό προσωπικό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε νέους τομείς της τεχνολογίας και της νέας οικονομίας, τόσο εντός του Πάρκου όσο και εκτός αυτού,  είχε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Μανταλόβας.
Και στις δύο συναντήσεις τονίστηκε η ανάγκη στήριξης εκ μέρους της Πολιτείας της έρευνας και της καινοτομίας, δύο σημαντικοί παράγοντες για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση με  τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο κ. Μανταλόβας επισήμανε τον καταλυτικό ρόλο του Ανώτατου Επιστημονικού Ιδρύματος της Ηπείρου στην προώθηση της καινοτομίας και στην υποστήριξη της εξωστρέφειας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιτακτική και κατά προτεραιότητα ενίσχυση των Τμημάτων του Πανεπιστημίου τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος πολλών Τμημάτων και Σχολών , καθώς και των φοιτητών, επισημαίνοντας ότι το θέμα της φοιτητικής μέριμνας αποτελεί αποκλειστικό πεδίο άσκησης πολιτικής του αρμόδιου υπουργείου και του Πανεπιστημίου.
Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε πως έχει όλα τα εχέγγυα για να αναδειχθεί σε κέντρο καινοτομίας και υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ενώ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση ώστε να απελευθερωθούν οι χώροι του από άλλες δραστηριότητες και να προσφερθούν αποκλειστικά για την εγκατάσταση επιχειρήσεων της νέας οικονομίας.
Ταυτόχρονα, στην κατεύθυνση της προώθησης της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνογνωσίας ο κ. Μανταλόβας πρότεινε τη διοργάνωση ετήσιας έκθεσης καινοτομίας με την ενεργή συμμετοχή του Τεχνολογικού Πάρκου και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της νέας οικονομίας. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δυνατότητες στη νέα οικονομία και την τεχνολογία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7160064717435360770
Σχόλια
item