Βασιλιάς Σαουδικής Αραβίας: Aπειλή για τον παγκόσμιο εφοδιασμό με πετρέλαιο το Ιράν Βασιλιάς Σαουδικής Αραβίας: Aπειλή για τον παγκόσμιο εφοδιασμό με πετρέλαιο το Ιράν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βασιλιάς Σαουδικής Αραβίας: Aπειλή για τον παγκόσμιο εφοδιασμό με πετρέλαιο το Ιράν

Βασιλιάς Σαουδικής Αραβίας: Aπειλή για τον παγκόσμιο εφοδιασμό με πετρέλαιο το Ιράν

Σφοδρά φραστικά πυρά κατά του Ιράν εξαπέλυσε ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι κρύβεται πίσω από «τρομοκρατικές επιχειρήσεις» που έχουν στόχο τη χώρα του.

Ο βασιλιάς του σουνιτικού βασιλείου δήλωσε ότι οι επιθέσεις σε σταθμούς άντλησης πετρελαίου συμφερόντων του Ριάντ, από οργανώσεις που στηρίζονται από το Ιράν, θέτουν μια απειλή στον παγκόσμιο εφοδιασμό με πετρέλαιο και στην περιφερειακή ασφάλεια. 

«Οι επιθέσεις με drone σε σαουδαραβικούς σταθμούς άντλησης πετρελαίου, που διέπραξαν οργανώσεις που στηρίζονται από το Ιράν, δεν απειλούν μόνο την ασφάλεια του βασιλείου και του Κόλπου, αλλά επίσης απειλούν την ναυτιλιακή ασφάλεια και τον παγκόσμιο πετρελαϊκό εφοδιασμό», τόνισε στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) στην Μέκκα.

Ο Σαουδάραβας μονάρχης συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και του Αραβικού Συνδέσμου με θέμα συζήτησης τις επιθέσεις με drone τον Μάιο ενάντια σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας και εναντίον εμπορικών πλοίων χωρών, ανάμεσά τους και σαουδαραβικών, κοντά στα χωρικά ύδατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η Τεχεράνη αρνείται κάθε ανάμειξη και προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην αποτολμήσει «ανοησία».

Νωρίτερα χθες Παρασκευή, κατά την έναρξη της συνόδου του ΟΙΣ, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι «θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά επιθετικές απειλές και ανατρεπτικές ενέργειες», σημειώνοντας ότι θα εργαστεί για το μέλλον των αραβικών και ισλαμικών κρατών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Παράλληλα τόνισε ότι ο παλαιστινιακός αγώνας συνιστά ένα θεμελιώδες ζήτημα για τον ΟΙΣ και πως το βασίλειο «αρνείται οποιαδήποτε μέτρα που άπτονται της ιστορικής και νομικής θέσης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ».
epirusblog.gr
5 of 5
Βασιλιάς Σαουδικής Αραβίας: Aπειλή για τον παγκόσμιο εφοδιασμό με πετρέλαιο το Ιράν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1274868396846496481
Σχόλια
item