Ο Ερντογάν ζητά αθρόα προσέλευση στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης: Για να μην κάνουμε το χατίρι της Δύσης Ο Ερντογάν ζητά αθρόα προσέλευση στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης: Για να μην κάνουμε το χατίρι της Δύσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Ερντογάν ζητά αθρόα προσέλευση στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης: Για να μην κάνουμε το χατίρι της Δύσης

Ο Ερντογάν ζητά αθρόα προσέλευση στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης: Για να μην κάνουμε το χατίρι της Δύσης

Έκκληση στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης για αθρόα προσέλευση στις κάλπες στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου απηύθυνε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας για ύπαρξη σχεδίων που έχουν στόχο τη χώρα.

Με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν προβάδισμα του νικητή των εκλογών του Μαρτίου, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Ερντογάν υπογράμμισε τη σημασία της αναμέτρησης του Ιουνίου μιλώντας στη διάρκεια δείπνου για το τέλος του Ραμαζανιού (ιφτάρ) στο προάστιο Ουσκουντάρ της Πόλης. 

«Δεν είδατε πόσο χάρηκε η Δύση και πολλές ευρωπαϊκές πόλεις για τον άνθρωπο, που πίστευσαν ότι κέρδισε στις εκλογές της 31ης Μαρτίου;», δήλωσε ο Ερντογάν. 

«Εάν κάποιος εκτός Τουρκίας παρακολουθεί το αποτέλεσμα των εκλογών στενότερα ακόμη και από τον λαό της Κωνσταντινούπολης, παίρνει το μέρος κάποιου, χαίρεται, ή εκφράζει τη θλίψη του, τότε αυτό σημαίνει πως κάποιο άλλο παιχνίδι παίζεται», πρόσθεσε.

Ερντογάν: «Εξυφαίνονται μηχανορραφίες κατά της Τουρκίας»
Αποκρούοντας τις επικρίσεις για την απόφασή του να επαναληφθούν οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε: «ο μόνος σκοπός μας στην διαδικασία αυτή ήταν να εξασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα της βούλησης του έθνους θα αποτυπωθεί με τον πιο ακριβή και υγιή τρόπο». 

Τόνισε επίσης πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επικρίνει την Τουρκία γιατί εργάζεται για να προστατεύσει τη βούληση του λαού.

Η εφορευτική επιτροπή ακύρωσε το αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από προσφυγή του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) και του συμμάχου του ΜΗΡ για παρατυπίες και παραβιάσεις του τουρκικού εκλογικού νόμου. 

Αναφερόμενος στις αναταράξεις που βιώνει τελευταία η τουρκική οικονομία, ο Ερντογάν δήλωσε πως εκείνοι που πιστεύουν πως τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι ενδημικά δεν γνωρίζουν τις εκτεταμένες μηχανορραφίες που εξυφαίνονται κατά της χώρας.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Ερντογάν ζητά αθρόα προσέλευση στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης: Για να μην κάνουμε το χατίρι της Δύσης
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4682979091703114236
Σχόλια
item