Ερντογάν: Χάνει στην κάλπη και αναζητά τρόπους να πάρει την Κωνσταντινούπολη στα χαρτιά -Απειλεί τον Ιμάμογλου Ερντογάν: Χάνει στην κάλπη και αναζητά τρόπους να πάρει την Κωνσταντινούπολη στα χαρτιά -Απειλεί τον Ιμάμογλου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ερντογάν: Χάνει στην κάλπη και αναζητά τρόπους να πάρει την Κωνσταντινούπολη στα χαρτιά -Απειλεί τον Ιμάμογλου

Ερντογάν: Χάνει στην κάλπη και αναζητά τρόπους να πάρει την Κωνσταντινούπολη στα χαρτιά -Απειλεί τον Ιμάμογλου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εντείνει τις πιέσεις στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, προειδοποιώντας ότι μπορεί να του απαγορευτεί να αναλάβει καθήκοντα αν κριθεί ένοχος για προσβολή του κυβερνήτη τουρκικής επαρχίας.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κέρδισε, με μικρή διαφορά, τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου. Ωστόσο, μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου Ερντογάν η εκλογική επιτροπή ακύρωσε το αποτέλεσμα και διέταξε την επανάληψη της ψηφοφορίας για τις 23 Ιουνίου.

Η απώλεια της Κωνσταντινούπολης ήταν μια από τις χειρότερες ήττες για τον Ερντογάν από το 2002. Το AKP σε αυτές τις εκλογές έχασε και την Άγκυρα. Αλλωστε, οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θέλουν τον Ιμάμογλου να επικρατεί με διευρυμένη διαφορά έναντι του υποψήφιου του Ερντογάν, Μπιναλί Γλιντιρίμ στις επαναληπτικές της Κυριακής.

Προσωπικό στοίχημα Ερντογάν η εκλογή στην Κωνσταντινούπολη
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Ερντογάν δεν είχε εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία. Όμως την Τρίτη κατηγόρησε τον Ιμάμογλου ότι συνεργάζεται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ως εγκέφαλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Την Τετάρτη, ο Ερντογάν απείλησε ότι ο Ιμάμογλου θα υποστεί τις συνέπειες αφού σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, φέρεται να προσέβαλε τον κυβερνήτη της Ορντού, στη Μαύρη Θάλασσα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του. Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Ερντογάν προανήγγειλε ότι ο κυβερνήτης Σεντάρ Γιαβούζ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Δεν μπορώ τώρα να σας πω τι απόφαση θα βγάλουν οι δικαστές. Αλλά η απόφαση των δικαστών θα μπορούσε να μπλοκάρει τον δρόμο» του Ιμάμογλου σε αυτές τις εκλογές, πρόσθεσε.

Στα δικαστήρια θέλει να πάρει την Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιμάμογλου ενεπλάκη σε μια διαμάχη στο αεροδρόμιο της Ορντού αφού του απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσει την αίθουσα των VIP. 

Υποστηρικτές του AKP λένε ότι στην έντονη λογομαχία του με αξιωματούχους του αεροδρομίου αποκάλεσε τον Γιαβούζ "σκύλο". Ο ίδιος το διαψεύδει, λέγοντας ότι χρησιμοποιήσε μια άλλη λέξη, που ακούγεται παρόμοια.

Προηγουμένως, ο Ερντογάν είχε πει ότι ο Ιμάμογλου δεν μπορεί να υπηρετήσει ως δήμαρχος παρά μόνο αν ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή. Ωστόσο ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απέρριψε αυτήν την πρόταση, τονίζοντας ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης εκλέγεται από τον λαό, δεν διορίζεται από το Ερντογάν.

epirusblog.gr
5 of 5
Ερντογάν: Χάνει στην κάλπη και αναζητά τρόπους να πάρει την Κωνσταντινούπολη στα χαρτιά -Απειλεί τον Ιμάμογλου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2785593450901204025
Σχόλια
item