Ηγετική εμφάνιση Καραμανλή: «Πλήρωσα το βέτο στο Βουκουρέστι» – «Κόλαφος» για τις «Πρέσπες» – «Να στηρίξουμε τις ΕΔ»

Ηγετική εμφάνιση Καραμανλή: «Πλήρωσα το βέτο στο Βουκουρέστι» – «Κόλαφος» για τις «Πρέσπες» – «Να στηρίξουμε τις ΕΔ»

Μήνυμα συμπόρευσης και συστράτευσης έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, στην οποία παρουσιάζονται τα ψηφοδέλτια της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως «είμαι βέβαιος ότι όλοι και όλες θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» και ευχήθηκε καλό αγώνα και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.
«Τα τελευταία χρόνια άλλαξαν πολλά στην πολιτική ζωή του τόπου, η παράταξή μας όμως παραμένει ο βασικός πυλώνας», υπογράμμισε και σημείωσε ότι «η ΝΔ βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης, εθνικής νίκης, κάτι που δεν είναι συμπτωματικό».
«Κάναμε και λάθη και αδυναμίες έχουμε, όμως στις θεμελιώδεις μας αρχές και αξίες μείναμε σταθεροί», διεμήνυσε και συμπλήρωσε πως η ΝΔ έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία.

«Το κρίσιμο καλοκαίρι του ’15 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μετά το πρώτο εξάμηνο του ’15 και την τότε κυβέρνηση σε αποσύνθεση, η ΝΔ όρθωσε το ανάστημά της και κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά, χωρίς κομματικό συμφέρον, σε βάρος του κομματικού συμφέροντος», ανέφερε ακόμα ο πρώην πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Καραμανλής διεμήνυσε πως «θέλουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, πιστεύουμε στο Διεθνές Δίκαιο, στον διάλογο και στις σχέσεις καλής γειτονίας. Οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν μας πτοούν, επιστρέφονται στον αποστολέα τους, δεν γίνονται δεκτές».
«Όποιες πιέσεις, από όπου κι αν προέρχονται, όταν προσκρούουν στο εθνικό μας συμφέρον, δεν γίνονται δεκτές», είπε σε αυστηρό τόνο, προσθέτοντας ότι «εμείς φοράμε τη φανέλα της Ελλάδας, υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Ελλάδας».
Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «ορθώς η ΝΔ την επέκρινε και την καταψήφισε». «Λυπάμαι γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο που πετύχαμε στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008», υπογράμμισε.
Αρχικό κείμενο:
Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν εκατοντάδες Θεσσαλονικείς στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή που μετέβη πριν από λίγο στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση, που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε με ένα βίντεο που περιελάμβανε δηλώσεις του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ένταξή της χώρας στην ΕΟΚ αλλά και αποσπάσματα από ομιλίες και σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις από τους πρώην προέδρους του κόμματος.
Δείτε ζωντανά την ομιλία του πρώην προέδρου της Ν


Περιοδείες Καραμανλή στη Βόρεια Ελλάδα
Τις επόμενες μέρες ο Κώστας Καραμανλής θα περιοδεύσει στον ευρύτερο δήμο Θεσσαλονίκης (Α’ και Β’ Περιφέρεια), θα συναντηθεί με δημάρχους της περιοχής και πολίτες για να… κοινωνήσει το μήνυμα της συμπόρευσης και συστράτευσης για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τη ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Επίσης, εντός των ημερών ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί και στην Πρώτη Σερρών, μία επίσκεψη με έντονα σημειολογικά χαρακτηριστικά καθώς είναι η γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής θα περιοδεύσει και στη Ροδόπη καθώς, όπως σημειώνουν οι συνομιλητές του, δίνει ιδιαίτερη σημασία στα εθνικά θέματα, τα οποία αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

epirusblog.gr
5 of 5
Ηγετική εμφάνιση Καραμανλή: «Πλήρωσα το βέτο στο Βουκουρέστι» – «Κόλαφος» για τις «Πρέσπες» – «Να στηρίξουμε τις ΕΔ»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2697463605714970007
item