Πρέβεζα: Μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Βαρνάβα στον Λούρο Πρέβεζα: Μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Βαρνάβα στον Λούρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Βαρνάβα στον Λούρο

Πρέβεζα: Μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Βαρνάβα στον Λούρο

Από νωρίς πλήθος πιστών κατέκλυσε το πανέμορφο δάσος με τα υπεραιωνόβια δέντρα που περιβάλλει τον ιστορικό Ναό και στις 7 το απόγευμα ξεκίνησε ο Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου. 

Λίγο μετά τις 8 ωστόσο μια σφοδρή χαλαζόπτωση (με το χαλάζι να ξεπερνά το μέγεθος φουντουκιού) "αιφνιδίασε" τον κόσμο που αναζητούσε καταφύγιο (ακόμη και κάτω από τα δέντρα) για να προστατευθεί από το χαλάζι και την βροχή που ακολούθησε .

Τον Εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Yφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας ο βουλευτής της Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γούσης, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε Λούρου Χαράλαμπος Κακιούζης , Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Επίσης οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Λούρου προσέφεραν στον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά.Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, καθώς και την παρουσίαση των χορευτικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Λούρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Λούρου. 

Η εκκλησία του Αγ. Βαρνάβα βρίσκεται 3χλμ. ανατολικά της κωμόπολης του Λούρου, ανάμεσα στον ποταμό Λούρο και τον παραπόταμό του Ξεροπόταμο, σε ένα δάσος από λεύκες, Ιτιές και πλατάνια. 

Δύο επιγραφές αναφέρουν ότι ο ναός κτίστηκε αρχικά το 1149 από τον Κωνσταντίνο Μάγιστρο Μανιάκη και ξανακτίστηκε το 1833 από τον Κώστα Παπαχρήστο και το γιό του Δημήτριο.

Ο ναός του Αγ. Βαρνάβα έχει επιχωθεί τουλάχιστον 1,5μ. από τα νερά του ποταμού. Το δάπεδο του σημερινού ναού είναι χαμηλότερο κατά 3 σκαλοπάτια από το έδαφος και καλύπτεται με πλάκες. 

Σώζονται ορισμένες επιτύμβιες πλάκες, που πιθανόν προέρχονται από ρωμαϊκό νεκροταφείο. Το δάσος γύρω από το ναό του Αγ. Βαρνάβα έχει διαμορφωθεί σε χώρο αναψυχής με βρύσες και παιδική χαρά και αποτελεί χώρο περιπάτου και αναψυχής.

Image may contain: one or more people, people on stage, crowd, tree and outdoor

Image may contain: 2 people, people standing and outdoor

Image may contain: 3 people, outdoor
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Βαρνάβα στον Λούρο
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2844997796471820181
Σχόλια
item