Λεφτά υπάρχουν: Εκατομμύρια ευρώ για δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς μέσα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Λεφτά υπάρχουν: Εκατομμύρια ευρώ για δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς μέσα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Λεφτά υπάρχουν: Εκατομμύρια ευρώ για δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς μέσα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Λεφτά υπάρχουν: Εκατομμύρια ευρώ για δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς μέσα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Ανοίγει η απερχόμενη κυβέρνηση τις «κάνουλες» με τα ευρώ, για τους αλλοδαπούς τη μεγάλη αδυναμία της και έγνοια, όλα τα χρόνια που ήταν στην εξουσία.
Όπως έγινε γνωστό  την ένταξη δεκάδων χιλιάδων προσφύγων (σημ. κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσοι πραγματικοί πρόσφυγες είναι ανάμεσα σε αυτούς) που συμμετείχαν στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας και στέγασης «ΕΣΤΙΑ» της…  ύπατης του ΟΗΕ στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), αποφάσισε η κυβέρνηση.
Αφορμή στάθηκε η λήξη της συγκεκριμένης παροχής από τον ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η προσθήκη των αλλοδαπών  ως νέων δικαιούχων στο ΚΕΑ.
Όσον αφορά το ύψος του οικονομικού βοηθήματος που καταβάλλεται μέσω προπληρωμένης ηλεκτρονικής κάρτας, κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Ειδικότερα, το ύψος της ενίσχυσης είναι 150 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 280 ευρώ για οικογένεια με δύο μέλη, 340 ευρώ για τριμελή οικογένεια και 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
Όσον αφορά την σίτιση, το ύψος της ενίσχυσης είναι 90 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 140 ευρώ για οικογένεια με δύο μέλη, 190 ευρώ για τριμελή οικογένεια και 240 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Έτσι για παράδειγμα, το σύνολο της μηνιαίας ενίσχυσης για μια τριμελή οικογένεια ανέρχεται συνολικά στα 530 ευρώ.
Το ΚΕΑ συνδέεται επίσης με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
Τέτοια μεταχείριση με διαμερίσματα και επιδόματα δεν είχαν ποτέ οι Έλληνες και ούτε πρόκειται να έχουν.
 Πηγή: pronews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Λεφτά υπάρχουν: Εκατομμύρια ευρώ για δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς μέσα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7695476053894640842
Σχόλια
item