Γιάννενα: Δε βρίσκουν άκρη με την «Όαση»

Γιάννενα: Δε βρίσκουν άκρη με την «Όαση»

Μια υπόθεση με νομικά και τεχνικά ζητήματα κλήθηκε να αντιμετωπίσει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων κατά την παραλαβή του έργου αποκατάστασης του κτιρίου της Όασης, κάτι το οποίο τελικά δε συνέβη, καθώς το θέμα αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

Αν και συνήθως αυτού του είδους τα θέματα είναι τυπικά, στην προκειμένη περίπτωση οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στον ηλεκτρομηχανολογικό κυρίως εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν, μεταξύ άλλων, τα κλιματιστικά, δημιούργησαν διχογνωμίες αλλά και πολλά ερωτηματικά στους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.
Το έργο έχει λάβει βεβαίωση περαίωσης, ωστόσο, μετά τη μίσθωσή του, διαπιστώθηκε ότι δε λειτουργούν τα κλιματιστικά, πιθανότατα γιατί η ισχύς ρεύματος δεν επαρκεί, όπως υποστήριξε ο μισθωτής, που βρέθηκε στη συνεδρίαση και παρενέβη. 
Παρά τις διαπιστώσεις για την ύπαρξη προβλημάτων, η υπηρεσία προτείνει την παραλαβή του έργου, όπως και η Επιτροπή Παραλαβής, με εξαίρεση το μέλος της, δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος εξέφρασε αντιρρήσεις, ενώ ερωτηματικά έθεσαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.
Εξηγώντας, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος σημείωσε πως θα πρέπει να διαχωριστούν τα τεχνικά από τα νομικά ζητήματα και πως η απόδοση ευθυνών, για οποιονδήποτε τυχόν υπάρχουν, θα γίνει από τα αρμόδια όργανα.
«Όταν το έργο παραλήφθηκε, ο εξοπλισμός ήταν σωστός, ποιοτικά και ποσοτικά. Τα προβλήματα προέκυψαν μετά και αυτό πρέπει να διερευνηθεί και να βρούμε λύση. Οι παρατηρήσεις δεν είναι παράδοξο στα δημόσια έργα, το πώς θα εξελιχθούν δεν είναι δική μας δουλειά. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν, αν η ευθύνη είναι του αναδόχου ή άλλου, θα το δούμε», σημείωσε.
Η πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ Γεωργία Γιώτη σημείωσε πως το θέμα της οφειλής των μισθωμάτων, για την οποία ο μισθωτής επικαλούνταν τα τεχνικά προβλήματα, έχει πια λήξει με την καταβολή τους.
Από την πλευρά το ο μισθωτής του κτιρίου Σπύρος Δούβαλης υποστήριξε πως η μελέτη τοποθέτησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ήταν λάθος, με αποτέλεσμα να μη δέχεται τα μεγάλα φορτία που απαιτεί η χρήση του κτιρίου.
«Το θέμα είναι ότι, αν αύριο επισκευάσω όλα τα μηχανήματα που έχουν πρόβλημα, θα κλείσει το μαγαζί. 
Αν δουλέψουν όλες οι κλιματιστικές μονάδες και τα μηχανήματα για να ταΐσω τους ανθρώπους ως εστιατόριο, που λέει η άδεια λειτουργίας, την οποία κατέχω, ή θα έπεφτε η ασφάλεια ή θα ερχόταν η ΔΕΗ να μου κλείσει το μαγαζί γιατί έχω υπερβεί τη μέγιστη ισχύ. 
Η τεχνική μελέτη δηλαδή είναι στον αέρα, γιατί έχει άξονα ότι είναι επαρκής για τη χρήση που προορίζεται. Όμως αυτό το κτίριο, με τις προδιαγραφές που έχει, θα ήταν πολύ ωραίο για ένα μουσείο. 
Να ανοίξουμε τα κλιματιστικά και να έχουμε πίνακες, ούτε ένα φορτίο», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο μισθωτής ζήτησε να επιτραπεί τουλάχιστον η τοποθέτηση σωμάτων ψύξης θέρμανσης.
Η συζήτηση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα χωρίς να καταλήξει πουθενά και κατά την έναρξη των τοποθετήσεων των επικεφαλής των παρατάξεων, με τους κ.κ. Καφαράκη και Μπαρτζώκα να έχουν ήδη ψηφίσει λευκό, η κ. Γιώτη ζήτησε την αναβολή της απόφασης, προκειμένου να ζητηθεί νομική γνωμοδότηση σχετικά με τη διαδικασία παραλαβής. 

Σε αυτό συμφώνησαν αρκετοί ακόμη σύμβουλοι, ζητώντας παράλληλα, την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω εξηγήσεις. Έτσι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, πιθανώς εντός Ιουλίου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δε βρίσκουν άκρη με την «Όαση»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6501530259653848956
item