Το ΥΠΠΟ ζητά τώρα την παραίτηση των υπευθύνων για το αναβατόριο των ΑμεΑ στην Ακρόπολη Το ΥΠΠΟ ζητά τώρα την παραίτηση των υπευθύνων για το αναβατόριο των ΑμεΑ στην Ακρόπολη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το ΥΠΠΟ ζητά τώρα την παραίτηση των υπευθύνων για το αναβατόριο των ΑμεΑ στην Ακρόπολη

Το ΥΠΠΟ ζητά τώρα την παραίτηση των υπευθύνων για το αναβατόριο των ΑμεΑ στην Ακρόπολη

Την παραίτηση της προϊσταμένης της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών για το αναβατόριο στην Ακρόπολη ζήτησε η υπουργός πολιτισμού.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ μετά και το μείζον θέμα που προέκυψε, με τη μη λειτουργία του αναβατορίου ΑμεΑ της Ακρόπολης και τη μεταφορά μαθητή στα χέρια ώστε να βρεθεί στον Ιερό Βράχο, ενημερώνει ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών.

Ζητά παραιτήσεις λόγω ολιγωρίας
H λειτουργία του αναβατορίου ΑμεΑ απασχόλησε την πολιτική ηγεσία σε απόλυτη προτεραιότητα επί αρκετούς μήνες, τόσο για την αποκατάσταση της λειτουργίας του όσο και για την άμεση υλοποίηση νέας μόνιμης λύσης, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση συνολικά της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Ωστόσο, η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο περιστατικό οδήγησε στο να ζητηθούν οι παραιτήσεις λόγω ολιγωριών και σειράς λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα όλης της ανθρωπότητας.

Εκτος λειτουργίας το αναβατοριο στην Ακρόπολη από τον περασμένο Οκτώβριο
Οπως έγινε χθες γνωστό μετά την περιπέτεια μαθητή με κινητικά προβλήματα, εκτός λειτουργίας είναι εδώ και μερικούς μήνες το αναβατόριο στην Ακρόπολη για τους ανάπηρους επισκέπτες.

Την Πέμπτη ένας 12χρονος μαθητής έβαλε τα κλάματα, επειδή δεν μπορούσε να ανέβει και στη συνέχεια ο πατέρας του και άλλοι γονείς τον σήκωσαν στα χέρια τους, για να ανέβουν στην Ακρόπολη. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έστειλε επιστολή καταγγέλλοντας το γεγονός στη Βουλή και ζητώντας να αποκατασταθεί η βλάβη. Το αναβατόριο φέρεται να μην λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2018.

epirusblog.gr
5 of 5
Το ΥΠΠΟ ζητά τώρα την παραίτηση των υπευθύνων για το αναβατόριο των ΑμεΑ στην Ακρόπολη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2330963724706042077
Σχόλια
item