Ύστατη επίθεση Τσίπρα: Με κινδυνολογία, τεχνητή αισιοδοξία, και ολίγη από… Ανδρέα Ύστατη επίθεση Τσίπρα: Με κινδυνολογία, τεχνητή αισιοδοξία, και ολίγη από… Ανδρέα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ύστατη επίθεση Τσίπρα: Με κινδυνολογία, τεχνητή αισιοδοξία, και ολίγη από… Ανδρέα

Ύστατη επίθεση Τσίπρα: Με κινδυνολογία, τεχνητή αισιοδοξία, και ολίγη από… Ανδρέα

Με τα τελευταία γκάλοπ να διαλύουν τις όποιες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή των συσχετισμών, που διαμορφώθηκαν στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί μία ύστατη αντεπίθεση για να περιορίσει τη διαφορά από τη ΝΔ, ει δυνατόν και να αποτρέψει την αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά με πραγματικό στόχο να συγκρατήσει τις δυνάμεις του και να κυριαρχήσει στην άτυπη κόντρα με το ΚΙΝΑΛ για την ηγεμονία στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Προκειμένου δε να συσπειρώσει την εκλογική του βάση αρχίζει και πάλι να μιλά για τη δυνατότητα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου, επιμένοντας στην τακτική της τεχνητής αισιοδοξίας. «Κάποιοι έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά κάνουν λάθος» είπε χθες βράδυ από τη Φλώρινα.

Όπως έδειξαν οι προεκλογικές εμφανίσεις του το σαββατοκύριακο, ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει στις εσχατολογικές του προειδοποιήσεις και προβλέψεις για την πιθανή πλέον άνοδο του κ. Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση της χώρας, θα συνεχίσει επίσης τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, καταλογίζοντάς του ότι δεν δέχεται τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί του, ενώ προσπαθεί να πιέσει αφενός μεν το ΚΙΝΑΛ, αφετέρου δε τον Γιάνη Βαρουφάκη, που θα μπορούσαν να του κόψουν ψήφους. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε ξαφνικά την επέτειο από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου (23/6/1996) και έκανε ένα τουίτ ύμνο στον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ εξοργίζοντας τους εναπομείναντες στο διάδοχο σχήμα του Κινήματος, το ΚΙΝΑΛ. 

Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες που τον φέρουν αποφασισμένο να ανασυγκροτήσει το κόμμα του και στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα νέο σχήμα σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης – σε συνεργασία και με τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τη ΜέΡΑ25, ο κ. Τσίπρας θεωρεί «συστημική επιλογή» τον κ. Βαρουφάκη, στον οποίο καταλογίζει ότι έχει στόχο να ανακόψει και να ανατρέψει τελικά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου!

Στο κυρίως μέτωπο, αυτό με τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το σχέδιο, που θα μπορούσε να το πει κανείς… «Αποκάλυψη», υπό την έννοια ότι προειδοποιεί πως έρχονται εφιαλτικές ημέρες με τον κ. Μητσοτάκη στην εξουσία.

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι ένας Αρμαγεδώνας» είπε ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ «όχι μόνο φοροελαφρύνσεις δεν θα κάνει, αλλά θα φέρει απολύσεις, περικοπές επιδομάτων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, θα επαναφέρει πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά».

Ο πρωθυπουργός αμφισβήτησε και χαρακτήρισε παράλογο τον ισχυρισμό του κ. Μητσοτάκη ότι με ένα «κύμα μεταρρυθμίσεων» θα δελεάσει τους εταίρους για να αποδεχθούν τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. 


«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έχει πετύχει αυτό, δηλαδή μείωση κατά μία μονάδα, βάζοντας στην άκρη το ποσό των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τόνισε και πρόσθεσε: «Η ΝΔ λέει «καλύτερες δουλειές» αλλά εννοεί δουλειές χωρίς δικαιώματα & αξιοπρεπή μισθό. Θεωρεί ξεπερασμένο το 8ωρο και το 5νθημερο και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις «ιδεοληψία». 
\
Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πουλήσει κάτι που ίσχυε έναν αιώνα πριν, ως καινοτομία».

Πάντως στο κυβερνών κόμμα εμφανίζονται μερικώς ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι στα τελευταία γκάλοπ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να σταθεροποιείται λίγο έως αρκετά πάνω από το ποσοστό που έλαβε στις ευρωεκλογές, όπερ σημαίνει ότι αποφεύγει σε αυτή τουλάχιστον τη φάση την κατάρρευση, που πολλοί φοβούνταν το βράδυ της 26ης Μαΐου.
epirusblog.gr
5 of 5
Ύστατη επίθεση Τσίπρα: Με κινδυνολογία, τεχνητή αισιοδοξία, και ολίγη από… Ανδρέα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 304422624723217524
Σχόλια
item