Ο Τραμπ πρότεινε τον Μαρκ Εσπερ για υπουργό Αμυνας Ο Τραμπ πρότεινε τον Μαρκ Εσπερ για υπουργό Αμυνας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Τραμπ πρότεινε τον Μαρκ Εσπερ για υπουργό Αμυνας

Ο Τραμπ πρότεινε τον Μαρκ Εσπερ για υπουργό Αμυνας

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε τον Μαρκ Εσπερ για υπουργό Αμυνας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, σε μια ακόμη προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να επιλύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Πεντάγωνο τους τελευταίους μήνες.

Αυτή την εβδομάδα παραιτήθηκε απρόσμενα ο υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας, Πάτρικ Σάναχαν, ο οποίος αναμενόταν να αναλάβει το πόστο και «επίσημα». Ο Σάναχαν είχε οριστεί υπηρεσιακός υπουργός μετά την παραίτηση του Τζιμ Μάτις, που είχε έρθει σε κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Εσπερ είχε ήδη αντικαταστήσει τον Σάναχαν από την Τρίτη, ως υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας. Η πρόταση του Τραμπ θα πρέπει να επικυρωθελί από την αμερικανική Γερουσία, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα με τους υπηρεσιακούς, που υπάρχει εδώ και έξι μήνες. 

Ο Τραμπ ονόμασε επίσης τον Ντέιβιντ Νόρκουιστ, νυν οικονομικό ελεγκτή του Πενταγώνου, υφυπουργό Άμυνας, κατά την ανακοίνωση.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Τραμπ πρότεινε τον Μαρκ Εσπερ για υπουργό Αμυνας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6913609799136614519
Σχόλια
item