Παπακώστα για το κύμα αποδράσεων από τις φυλακές: Συμβαίνουν αυτά! Παπακώστα για το κύμα αποδράσεων από τις φυλακές: Συμβαίνουν αυτά! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Παπακώστα για το κύμα αποδράσεων από τις φυλακές: Συμβαίνουν αυτά!

Παπακώστα για το κύμα αποδράσεων από τις φυλακές: Συμβαίνουν αυτά!

Σε μία προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες η υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσέθεσε ότι πρέπει να δούμε το κατά πόσο το σωφρονιστικό σύστημα κοινωνικοποιεί όσους μπουν μέσα.

«Οι αποδράσεις δεν είναι θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι διαχρονικό θέμα, συμβαίνουν αυτά» δήλωσε στην ΕΡΤ. 

Σε ότι αφορά στο θόρυβο για το θέμα του βιασμού επέρριψε τις ευθύνες στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Σημασία έχει ότι το αποτέλεσμα μετά τις αντιδσράσεις των πολιτικών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, σημείωσε η κυρία Παπακώστα. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο της σφάλειας, επισημαίνοντας ότι δε μπορεί να αντιμετωπίσει τα αίτια που δημιουργούν την εγκληματικότητα. 

Δεν αρκεί η επιβολή του Νόμου διά των όπλων, είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας και το όραμά της για τα Εξάρχεια- Μονμάρτη. 

Σε ότι αφορά στη δράση των γνωστών- αγνώστων και την απουσία συλλήψεων είπε ότι δεν λύνεται το θέμα με τις προσαγωγές. 

Πρέπει ο Πρύτανης να μας πει περάστε παρακαλώ και να λύσουμε το πρόβλημα εντός του Πολυτεχνείου, προσέθεσε. 

«Αν πουν στην Αστυνομία ελάτε, σε πέντε λεπτά το θέμα θα πάψει να υπάρχει» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Αν δεν το κάνουν μόνοι τους θα υποχρεωθεί η Πολιτεία να φέρει άλλο νομικό πλαίσιο, προειδοποίησε. Παραδέχθηκε, βέβαια, πως αυτό θα είναι πλήγμα στην ακαδημαϊκή κοινότητα. 

epirusblog.gr
5 of 5
Παπακώστα για το κύμα αποδράσεων από τις φυλακές: Συμβαίνουν αυτά!
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7900356230836705497
Σχόλια
item