Στουρνάρας: «Η Ελλάδα είναι εκτός στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα»- Το έφαγαν οι παροχές Στουρνάρας: «Η Ελλάδα είναι εκτός στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα»- Το έφαγαν οι παροχές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στουρνάρας: «Η Ελλάδα είναι εκτός στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα»- Το έφαγαν οι παροχές

Στουρνάρας: «Η Ελλάδα είναι εκτός στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα»- Το έφαγαν οι παροχές

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πετύχει φέτος τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, εκτιμά ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Σε ομιλία του σε ημερίδα, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι η Ελλάδα φέτος θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ έναντι στόχου για 3,5% του ΑΕΠ.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε ακόμα οτι χρειάζεται συνέχιση των μεταρρυθμίσεων:

«Προκειμένου να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να διασφαλιστεί η επίτευξη ταχύτερων ρυθμών ανάπτυξης, απαιτείται προώθηση και όχι αναστολή και κατάργηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε ο κ. Στουρνάρας .

Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ακόμα ότι προκειμένου να καλυφθεί το επενδυτικό κενό θα πρέπει να τρέξουν επενδύσεις της τάξης του 5% ετησίως, και να επικεντρωθούν στους πλέον παραγωγικούς και εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας. 

Γι αυτό και είναι ανάγκη να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις, που περιορίστηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία, και να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Το επιχειρηματικό περιβάλλον δεν είναι φιλικό προς τις επενδύσεις:
Το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα δεν είναι φιλικό προς τις επενδύσεις και αυτό- είπε ο κ. Στουρνάρας- οφείλεται κυρίως στους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, στην εκτεταμένη γραφειοκρατία, και στις καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης. 

Ενώ πρόσθεσε οτι η ανταγωνιστικότητα εκτός των τιμών, η λεγόμενη «διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα», δεν είναι μόνο χαμηλή σε σύγκριση με τους ευρωπαίους εταίρους, αλλά στην πραγματικότητα υποχώρησε τα τελευταία χρόνια.

epirusblog.gr
5 of 5
Στουρνάρας: «Η Ελλάδα είναι εκτός στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα»- Το έφαγαν οι παροχές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 9133654169256963256
Σχόλια
item