Σεισμός: Δείτε βίντεο - φωτογραφίες από τα 7,3 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμός: Δείτε βίντεο - φωτογραφίες από τα 7,3 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ινδονησία, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία  μετά την έντονη  σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην νοτιοανατολική Ασία,  μέσα σε λίγες μόνο ώρες. 

Η  ισχυρότατη σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» μια απομακρυσμένη περιοχή του αρχιπελάγους της Ινδονησίας, τα νησιά Τανιμπάρ, στη θάλασσα Μπάντα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι ως τώρα, ενώ δεν έχουν καταγραφεί ζημιές οι τραυματισμοί. Ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος, που έφτανε τα 220 χιλιόμετρα.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC), που εδρεύει στη Χαβάη, τόνισε σε έκτακτο δελτίο του ότι δεν αναμένει να εκδηλωθούν καταστροφικά τσουνάμι εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης. 


Δύο ώρες νωρίτερα είχε εκδηλωθεί σεισμός σε επαρχία της Ινδονησίας, στο νησί της Παπούα Νέα Γουινέα, μεγέθους 6,1 Ρίχτερ, ενώ μία ώρα περίπου πριν από αυτόν τον σεισμό, έγινε άλλος ένας νότια της Ιαπωνίας, μεγέθους 5,5 Ρίχτερ. 

Η περιοχή που έγινε ο σεισμός των 7,3 Ρίχτερ, βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτόν που έγινε νωρίτερα στη Νέα Γουινέα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

seismos_xartis

seismos_indonesia_ausralia
Από τον ισχυρότατο σεισμό εκκενώθηκαν κτήρια σε πόλεις της Αυστραλίας. Όπως  μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία  ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ντάργουιν, εκεί όπου εκκενώθηκαν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, ενώ υπάρχουν αναφορές για ρωγμές σε μεγάλο κτήριο της πόλης.

Ανάμεσα στα κτίρια που εκκενώθηκαν συμπεριλαμβάνονται αυτό που στηρίζει το ινδονησιακό προξενείο και άλλα κτίρια που στεγάζουν διπλωματικές αποστολές στο Ντάργουιν. 

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός, ίσως ο ισχυρότερος που έχει εκδηλωθεί ποτέ στην πόλη. 


View image on TwitterView image on Twitter
It's an early lunch for these office workers... Pele Savage works in the 20-storey Paspaley building with colleague, Suzette Co:

"Everything was rocking... I was leaning back in my chair and I thought I was going to fall off"
See Robert Baird's other Tweets
seismos_darwuin



epirusblog.gr
5 of 5
Σεισμός: Δείτε βίντεο - φωτογραφίες από τα 7,3 Ρίχτερ στην Ινδονησία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7731882638960765576
item