Τώρα μπορείτε να δείτε και τα 7 θαύματα του κόσμου σε ένα μαγικό ταξίδι!

Τώρα μπορείτε να δείτε και τα 7 θαύματα του κόσμου σε ένα μαγικό ταξίδι!
Το να δείτε τα επτά θαύματα του κόσμου είναι κάτι που μπορεί να ονειρεύεστε να πραγματοποιήσετε στη ζωή σας. Αλλά πολλές φορές αυτό το ταξίδι φαίνεται να είναι ένα όνειρο πολύ μακρινό…
Οι καθημερινές σας υποχρεώσεις φαίνεται να επισκιάζουν την επιθυμία να δείτε τα επτά πιο απίθανα πράγματα που έχει δημιουργήσει ποτέ ο άνθρωπος. 
Αν όμως βρείτε τρόπο, αξίζει να το δοκιμάσετε για να ζήσετε μέσα σε ένα μήνα ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Το Κολοσσαίο της ΡώμηςΤο Κολοσσαίο της Ρώμης - 7 θαύματα του κόσμου

Το Κολοσσαίο θεωρείται το μεγαλύτερο αμφιθέατρο που έχει χτιστεί ποτέ. Φτιάχτηκε πριν από 1900 χρόνια, και η ομορφιά του βρίσκεται σε αντίθεση με το προβληματικό παρελθόν εξουσίας, βιαιότητας και βάναυσων δολοφονιών. 
Πλέον το Κολοσσαίο με τη σημερινή του μορφή, δεν είναι παρά μια σκιά του παλιού εαυτού του. 
Μετά από πολλά χρόνια λεηλασίας από Ρωμαίους ιερείς κι αριστοκράτες που ήθελαν να διακοσμήσουν τις εκκλησίες και τα αρχοντικά τους αφότου ερείπωσε, τα δυο τρίτα του αυθεντικού κτίσματος έχουν καταστραφεί. 
Παρόλα αυτά, χαζεύοντας την εντυπωσιακή πέτρινη κατασκευή που φτιάχτηκε το 80 μ.Χ., θα σας κάνει να πάρετε μια βαθιά ανάσα σκεπτόμενοι τη σημασία και τον πόνο πίσω του.

Η χρυσαφένια πόλη της ΠέτραςΗ χρυσαφένια πόλη της Πέτρας - 7 θαύματα του κόσμου

Η αρχαία πόλη της Ιορδανίας είναι σμιλευμένη μέσα στους ερυθρούς βράχους της Πέτρας και έχει κηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 
Μοιάζει με πόλη φτιαγμένη από όνειρο… Οι προσόψεις και τα περβάζια μοιάζουν με αίμα που στάζει από το ρόδινο βράχο, θαρρείς και τα έφτιαξε η φύση. 
Εξερευνώντας τους δρόμους, θα ανακαλύψετε τάφους, ναούς, ένα δρόμο με ρωμαϊκά περιστύλια και ένα αξιοθαύμαστο αμφιθέατρο. 
Αποτελούσε κέντρο για εμπόρους από τη Μέση Ανατολή και την Ασία και βρίσκεται ανάμεσα στους αρχαιολογικούς χώρους με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο.

Taj MahalTaj Mahal - 7 θαύματα του κόσμου

Το ασυνήθιστο αυτό μνημείο, που έχει χτιστεί εξ ολοκλήρου από λευκό μάρμαρο, δημιουργήθηκε με αγάπη. Φτιάχτηκε από τον Αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν προς τιμήν της αγαπημένης του συζύγου Μουμτατζ Μαχάλ, που πέθανε στη γέννα. 
Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1631, και χρειάστηκαν γύρω στους 20.000 ανθρώπους για να το ολοκληρώσουν. 
Παρόλα αυτά, τελείωσε το 1653. Το Τaj Mahal αποτελεί ένα από τα στολίδια της Ινδίας κι ένα αριστούργημα που προκαλεί διεθνή θαυμασμό.

Σινικό ΤείχοςΣινικό Τείχος - 7 θαύματα του κόσμου

Παρόλο που ο μύθος ότι μπορείς να δεις το Σινικό Τείχος της Κίνας από το διάστημα είναι ανακριβής, με μήκος άνω των 20.000 χιλιομέτρων και πάνω από 2.300 ετών, αποτελεί ακόμα μια τρομερά εντυπωσιακή κατασκευή. 
Μπορεί να σας κοπεί ανάσα όσο ανεβαίνετε τα σκαλιά, τόσο από το γεγονός ότι είναι απίστευτα απότομα, όσο και λόγω της ανυπέρβλητης θέας. 
Κάποτε προστάτευε την Κίνα από τους εισβολείς του Βορρά, πλέον αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά και σχηματίζει ένα εντυπωσιακό μονοπάτι κατά μήκος του έντονου Κινέζικου φυσικού τοπίου.

Τσιτσέν ΙτζάΤσιτσέν Ιτζά - 7 θαύματα του κόσμου

Αυτό το μαγευτικό μέρος αντιπροσωπεύει ένα μερίδιο της ιστορίας των Μάγια με τεράστια σημασία, και μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσα στα ερείπια της πόλης και να θαυμάσετε όσα δημιούργησαν. 
Με έκταση τριών στρεμμάτων είναι δύσκολο να τα δείτε όλα, ωστόσο, τα πιο διάσημα αξιοθέατα είναι η πυραμίδα των Κουκουλκάν, το Κάστρο, το γήπεδο για παιχνίδια που έπαιζαν οι Μάγια με μπάλα και ο Ναός των Τιγρεων. 
Η πόλη δημιουργήθηκε γύρω στο 415 μ.Χ. και οι άνθρωποι που έζησαν εκεί άφησαν το στίγμα τους στον κόσμο μέσω της απίστευτης πέτρινης κατασκευής και τη δεξιοτεχνία τους.

Μάτσου ΠίτσουΜάτσου Πίτσου - 7 θαύματα του κόσμου

Ο θρυλικός αυτός τόπος είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα που μπορεί αν δει κάποιος στη ζωή του. 
Χτισμένο από τους Ίνκα, αυτό το οχυρό ισορροπεί πάνω σε στην κορυφή ενός βουνού 2.430 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. 
Κατασκευασμένο αρχικά από τον Αυτόκράτορα των Ίνκα Πατσακούτι, ο κόσμος είχε ξεχάσει αυτό το μεγαλειώδες μνημείο μέχρι το 1911, όταν ένας άνδρας με το όνομα Hiram Bingham έστρεψε πάνω του παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Ο Χριστός ΛυτρωτήςΟ Χριστός Λυτρωτής - 7 θαύματα του κόσμου

Αυτό το άγαλμα του Ιησού Χριστού έχευ ύψος 30 μέτρα και πλάτος 28 μέτρα. Βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Κορκοβάντο ύψους 700 μέτρων, στο Εθνικό Πάρκο του δάσους Τιζούκα, με θέα την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο. 
Χρηματοδοτούμενο σχεδόν εξ ολοκλήρου από δωρεές των Καθολικών της Βραζιλίας, αποτελεί σύμβολο του Χριστιανισμού παγκοσμίως και σύμβολο πολιτισμού.
Και ακόμα ένα για καλή τύχη…

Πυραμίδα της ΓκίζαςΠυραμίδα της Γκίζας - 7 θαύματα του κόσμου

Το αρχαιότερο τουριστικό αξιοθέατο του πλανήτη και το μοναδικό που έχει απομείνει από τα πρώτα επτά θαύματα του κόσμου. 
Ξέρουμε ότι με αυτό ξεπερνάμε τον αριθμό επτά, αλλά δεν ήταν δυνατό να αντισταθούμε. Οι πυραμίδες αποτελούν ένα από τα πιο εκθαμβωτικά μνημεία πάνω στον πλανήτη. 
Η κατασκευή τους διήρκεσε πάνω από 20 χρόνια και χρειάστηκαν 2.5 εκατομμύρια τσιμεντόλιθοι. 
Η επίσκεψη σε αυτό τον τάφο που κτίστηκε για το Βασιλιά της Αιγύπτου δεν μπορεί παρά να είναι μια απίστευτη εμπειρία. 
Κτίστηκε μεταξύ του 2589-2566 π.Χ., και, μέχρι την κατασκευή του Πύργου του Άιφελ που ολοκληρώθηκε το 1889, κρατούσε τα σκήπτρα της ψηλότερης κατασκευής στον κόσμο, φτιαγμένη από ανθρώπινα χέρια.
Φωτογραφίες: theculturetrip.com
travelstyle.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Τώρα μπορείτε να δείτε και τα 7 θαύματα του κόσμου σε ένα μαγικό ταξίδι!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6355945948744563457
item