Τα 6 χαρακτηριστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών, σύμφωνα με τους ειδικούς

Τα 6 χαρακτηριστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών, σύμφωνα με τους ειδικούς
Η ευτυχία έχει διαφορετικό ορισμό για κάθε ζευγάρι. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες προσδοκίες από μία σχέση ούτε και ενθουσιάζονται με τα ίδια πράγματα. Αν ρωτήσεις 5 ζευγάρια, το πιθανότερο είναι ότι θα σου πουν και κάτι εντελώς διαφορετικό για το τι είναι αυτό που κρατά μαζί δύο ανθρώπους. 
Η επιστήμη όμως έχει δώσει κάποιες απαντήσεις, που αφορούν το μέσο όρο και δίνει σημαντικές συμβουλές ακόμα και στα θέματα που αφορούν στις συγκρούσεις ή στα ατομικά πιστεύω του καθε μέλους.
Δε μαλώνουν μέσω μηνυμάτων
Αυτό που όλοι ξέραμε ως προφανώς, επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Brigham. Μας ενημερώνει λοιπόν ότι δεν είμαστε και τόσο καλά στη σχέση μας όταν τσακωνόμαστε και λέμε συγγνώμη μέσω ενός γραπτού μηνύματος, διότι έτσι αποφεύγουμε την πραγματική επικοινωνία.
Τσακώνονται στην αρχή αλλά μετά το μειώνουν
Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί η γενική πεποίθηση πάνω στο θέμα είναι ότι το πρώτο διάστημα όλα είναι «ζάχαρη» και τα προβλήματα προκύπτουν αργότερα. 
Έρευνα όμως από το Πανεπιστήμιο της Florida ότι μας λέει ότι τα ζευγάρια που μπορούν να θυμώνουν ανοιχτά στην αρχή, είναι πιο χαρούμενα μακροπρόθεσμα και δεν μπαίνουν στη διαδικασία να συγκρουστούν συχνά.
Μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού
Άλλο ένα πράγμα που ξέραμε αλλά τώρα επιβεβαιώνει και η επιστήμη. Σύμφωνα με έρευνα του UCLA, τα ζευγάρια που συμφωνούν στο μοίρασμα των υποχρεώσεων, έχουν και πιο καλές σχέσεις. 
Ακόμα καλύτερα, η ικανοποίηση αυξάνεται όταν καθένας ξέρει συγκεκριμένα τι του αναλογεί να κάνει μέσα στο σπίτι. Τύπου, αν το ταίρι σου είναι εντάξει με το να σιδερώνει, πέτυχες τζακ ποτ.
Ξοδεύουν λεφτά με παρόμοιο τρόπο
Ποια είναι τα top 2 αίτια καυγά σε ένα ζευγάρι; Τα χρήματα και το σεξ. Επειδή συνήθως, τα ετερώνυμα έλκονται, κάποιος κάνει οικονομία και κάποιος ξοδεύει αλόγιστα. 
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Michigan έρχεται να καταρρίψει το μύθο και μας λέει ότι η σχέση είναι πιο ομαλή όταν τα μέλη της λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο στο κομμάτι των χρημάτων.
Κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα
Και φτάνουμε στο δεύτερο αίτιο τσακωμών. Η σεξουαλική συχνή δραστηριότητα επιδρά θετικά στη ζωή του ζευγαριού και διατηρεί τη μεταξύ τους οικειότητα. Μία παλαιότερη έρευνα είχε υποστηρίξει ότι το συχνό σεξ προκαλεί τα ίδια επίπεδα χαράς με το να κερδίσεις ξαφνικά πολλά λεφτά.
Χαίρονται με την επιτυχία του συντρόφου τους
Δεν περιμέναμε τις έρευνες να μας πουν ότι όταν το ταίρι μας χαίρεται με τα κατορθώματά μας, η χαρά διπλασιάζεται. Όλοι θέλουν να έχουν δίπλα τους ένα σύντροφο που δεν τους αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά, που χαίρεται με τη χαρά και είναι υποστηρικτικός στις δύσκολες στιγμές.

epirusblog.gr
5 of 5
Τα 6 χαρακτηριστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών, σύμφωνα με τους ειδικούς
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1481462993618356890
item