Ήγουμενίτσα: Απολαυστική και με μεγάλη συμμετοχή η 5η ποδηλατάδα παιδιών στην Ηγουμενίτσα Ήγουμενίτσα: Απολαυστική και με μεγάλη συμμετοχή η 5η ποδηλατάδα παιδιών στην Ηγουμενίτσα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Απολαυστική και με μεγάλη συμμετοχή η 5η ποδηλατάδα παιδιών στην Ηγουμενίτσα

Ήγουμενίτσα: Απολαυστική και με μεγάλη συμμετοχή η 5η ποδηλατάδα παιδιών στην Ηγουμενίτσα
Απολαυστική και με μεγάλη συμμετοχή ήταν  η 5η ποδηλατάδα παιδιών στην Ηγουμενίτσα και συγκεκριμένα στον ποδηλατόδρομο της πόλης, που οργάνωσε, το Σάββατο 8 Ιουνίου το απόγευμα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τον "Άπειρο Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας". 

Με παρουσία επιμελημένη τα παιδάκια, αφού φορούσαν κράνη, έκαναν την ποδηλασία τους μέσα σε συνθήκες φυσικής ηρεμίας, δίπλα στη θάλασσα. 

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, που στρέφονται στο ποδήλατο, ο καθένας για δικούς του λόγους, μιας και τα οφέλη που έχει να προσφέρει η ποδηλασία είναι πάρα πολλά και σε διάφορους τομείς της ζωής μας.  

Η θετική επίδραση που έχει η καθημερινή ενασχόληση με το ποδήλατο στην υγεία  είναι πολλαπλή. Αναρίθμητα είναι τα οφέλη του ποδηλάτου για τον οργανισμό και μπορούμε να αναφέρουμε επιγραμματικά τα πιο σημαντικά. 

Πέρα από την καθαρά οργανική και σωματική επίδραση που έχει το ποδήλατο, συμβάλλει πάρα πολύ στην ψυχική υγεία, στην ισορροπία και καταπολέμηση του στρες. 

Το ποδήλατο μπορεί να χαλαρώσει το άτομο, να εκτονώσει το άγχος, τα αρνητικά συναισθήματα, την άσχημη ψυχολογία και να μας προσφέρει ψυχικά μία ισορροπία και σταθερότητα. Τόσο λόγω των ορμονών που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας όσο και λόγω των τοπίων που εναλλάσσονται στη διάρκεια της βόλτας. 

Το ποδήλατο είναι μία πολύ καλή μορφή αερόβιας άσκησης, επομένως η συστηματική ενασχόλησή με αυτό μπορεί να  βοηθήσει στο να διατηρηθηθεί ένα υγιές σωματικό βάρος, να χαθούν τυχόν περιττά κιλά και να καταπολεμηθούν προβλήματα παχυσαρκίας. 

Είναι μία πολύ καλή μορφή γυμναστικής, εφόσον γίνεται καθημερινά και συστηματικά, έστω και για 15-20 λεπτά και  βοηθάει να διατηρηθεί η φυσική μας κατάσταση. 

Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, συσφίγγει όλους τους μύες και συμβάλλει στην απώλεια λίπους.  Τέλος, βελτιώνει την αντοχή  και δεν καταπονεί. Επιπλέον συμβάλλει στην οικολογία και προωθεί ένα περιβάλλον πιο καθαρό, πιο υγιεινό και πιο ποιοτικό.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Απολαυστική και με μεγάλη συμμετοχή η 5η ποδηλατάδα παιδιών στην Ηγουμενίτσα
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3325877457189906938
Σχόλια
item