Οι «θησαυροί» της βόρειας Γαλλίας! 4 λόγοι για να απορρίψετε το Παρίσι και να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό!

Οι «θησαυροί» της βόρειας Γαλλίας! 4 λόγοι για να απορρίψετε το Παρίσι και να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό!
Όταν ακούμε Γαλλία ο νους μας πάει απευθείας στο Παρίσι, τον πύργο του Άιφελ, το Λούβρο και τις βόλτες στις όχθες του Σηκουάνα. Μήπως ήρθε η ώρα, όμως να ανακαλύψετε τη Βόρεια Γαλλία;
Η Πόλη του Φωτός ομολογουμένως είναι από τις ομορφότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σίγουρα αξίζει να την επισκεφθεί κανείς. 
Αν αναζητάτε όμως κάτι εντελώς διαφορετικό από μια πολύβουη, ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, αν θέλετε να γνωρίσετε μια «διαφορετική Γαλλία» και εικόνες που θα χαραχτούν στη μνήμη σας για πάντα… κατευθυνθείτε προς το βορρά της χώρας.
Αν πάλι επιμένετε για το Παρίσι, μην ξεχάσετε πριν αποδράσετε στην Πόλη του Φωτός να διαβάσετε τον mini οδηγό μας!
Τα τελευταία χρόνια οι περιοχές της βόρειας Γαλλίας έχουν μετατραπεί σε παγκόσμιας κλάσης προορισμό, όπου κυριαρχούν οι τολμηρές σκηνές τέχνης, όπου υπάρχουν ιστορικά αξιοθέατα και όπου η φυσική ομορφιά είναι τόσο άγρια, που γοητεύει τους πάντες.
Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να δείτε στη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με μερικές προτάσεις του Lonely Planet:

1. Επισκεφθείτε την ανανεωμένη πόλη LensLens Γαλλία

Η γκαλερί του μουσείου του Λούβρου στη Lens (www.louvrelens.fr) αρχικά αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους λάτρεις των τεχνών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί η πιο φημισμένη γκαλερί της χώρας επέλεξε τη συγκεκριμένη περιοχή, μια καταθλιπτική πόλη με παλιά ορυχεία.
Αν πάτε όμως μέχρι εκεί, θα καταλάβετε από μόνοι σας το γιατί. Αλουμίνιο και γυαλί συνθέτουν μια φουτουριστική ατμόσφαιρα, που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση –ωστόσο άκρως ενδιαφέρουσα- με την ρουστίκ παλέτα χρωμάτων που επικρατεί στη βόρεια Γαλλία. 
Στη μία αίθουσα της γκαλερί Galerie du Temps συγκεντρώνονται χιλιάδες χρόνια ιστορίας της τέχνης.

2. Επισκεφθείτε το μνημείο εκατονταετηρίδας του Α΄ Παγκοσμίου ΠολέμουArras Γαλλία

Στη Γαλλία μπορείτε να επισκεφθείτε το υπόγειο δίκτυο τούνελ Carrière Wellington στο Arras, το μεγαλύτερο γαλλικό πολεμικό νεκροταφείο του κόσμου και το εντυπωσιακό οστεοφυλάκιο στη Notre-Dame de Lorette και το αχανές στρατιωτικό νεκροταφείο Étaples Military Cemetery.

3. Γνωρίστε τη LilleLille Γαλλία

Η πρωτεύουσα της περιοχής Nord-Pas-de-Calais, Lille, είναι μια φιλική πόλη που κερδίζει κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, χάρη στη γραφική παλιά της πόλη, τα καταπληκτικά εστιατόρια και τις εντυπωσιακές αγορές της.

4. Ανακαλύψτε μικρές πόλεις-θησαυρούςΠόλεις Γαλλίας

Έχοντας ως βάση τη Lille μπορείτε να ανακαλύψετε τη γύρω περιοχή: Roubaix, Amiens, Arras και Villeneuve d’Ascq. 
Κάθε μία από αυτές τις μικρές πόλεις διαθέτει κάτι αξιόλογο, που αξίζει να αφιερώσετε μια μέρα για να τις επισκεφθείτε.
Στο Roubaix μια πισίνα μεταμορφώθηκε σε μια μοναδική γκαλερί (La Piscine), στην Amiens βρίσκεται ο υψηλότερος καθεδρικός ναός της Γαλλίας, στο Arras θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική και στο Villeneuve d’Ascq θα επισκεφθείτε το μουσείο LaM.
epirusblog.gr
5 of 5
Οι «θησαυροί» της βόρειας Γαλλίας! 4 λόγοι για να απορρίψετε το Παρίσι και να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8286285107109721698
item