Ήγουμενίτσα: Πολιτισιτκός χώρος το κτίριο της πρώην Μαθητικής Εστίας Ηγ/τσας με 4.350.000 € Ήγουμενίτσα: Πολιτισιτκός χώρος το κτίριο της πρώην Μαθητικής Εστίας Ηγ/τσας με 4.350.000 € | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Πολιτισιτκός χώρος το κτίριο της πρώην Μαθητικής Εστίας Ηγ/τσας με 4.350.000 €

Ήγουμενίτσα: Πολιτισιτκός χώρος το κτίριο της πρώην Μαθητικής Εστίας Ηγ/τσας με 4.350.000 €
Σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο μετατρέπεται το κτίριο της πρώην Μαθητικής Εστίας Ηγουμενίτσας με  4.350.000 €. 
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" με το ποσό των 3.100.000,00€, ενώ το υπόλοιπο πσό των 1.250.000,00€  θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου. 
Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες εργασίες: Διαμορφώνεται το αμφιθέατρο, συμπεριλαμβανομένης και της σκηνής που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου συνολικής επιφάνειας 460 μ2
Διαμορφώνεται χώρος επιφάνειας 70 μ2 στην ανατολική πλευρά του αμφιθεάτρου για την τοποθέτηση control room, καμπίνας μεταφραστών κ.λπ. καθώς και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων επιφάνειας 200 μ2
Διαμορφώνονται οι υπόλοιποι υποστηρικτικοί της κύριας χρήσης χώροι του ισογείου (χώροι υποδοχής, φουαγιέ, lobby, γραφεία διοίκησης, WC, καμαρίνια και κλιμακοστάσιο) συνολικής επιφάνειας 385 μ2
Διαμορφώνονται οι βοηθητικοί χώροι του υπογείου για τις Η/Μ εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 175 μ2
Τοποθετείται εξωτερική θερμομόνωση (κέλυφος) στις εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου και αντικαθίσταται τα υφιστάμενα κουφώματα με κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες για λόγους ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου. 
Υγρομονώνονται τα δώματα λόγω σημειακών εισροών όμβριων υδάτων και εφαρμόζεται αντιδιαβρωτική προστασία στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου και ο οποίος ενισχύεται σύμφωνα με τη στατική μελέτη. 
Διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος του κτιρίου και επιτυγχάνεται τόσο η πληρέστερη πρόσβαση στο κτίριο, αλλά ταυτόχρονα και η ύπαρξη μιας κεντροβαρικά τοποθετημένης μικρής πλατείας στη βόρεια είσοδο της πόλης. 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΆΤΣΗ ΚΑΙ ΛΩΛΟΥ
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά: «Είναι μια σπουδαία εξέλιξη για ένα έργο που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία, η νέα γενιά που διψά για ένα πολύχωρο πολιτισμού που θα της δίνει διεξόδους, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούμε τα δημόσια κτήρια που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση παρά τις όποιες σημαντικές προσπάθειες έγιναν από εθελοντές συμπολίτες να τα καταστήσουν λειτουργικά.
Εξάλλου ο δήμαρχος ΗγουμενίτσαΙωάννης Λώλος ανέφερε: «Η ένταξη ενός πολυπόθητου έργου για χρηματοδότηση αποδεικνύει περίτρανα πως ως Δημοτική Αρχή αξιοποιούμε με υπευθυνότητα κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, έτσι ώστε να υλοποιούμε το φιλοπρόοδο πρόγραμμά μας. 
Με στόχο τη δημιουργία διαύλων  επικοινωνίας, προσωπικής ανάπτυξης, ατομικής και ομαδικής έκφρασης, δημιουργούμε τις κατάλληλες  προϋποθέσεις προαγωγής του πολιτισμού, βάζοντας παράλληλα τις βάσεις και  για την ενδυνάμωση του συνεδριακού τουρισμού στον Δήμο Ηγουμενίτσας».
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Πολιτισιτκός χώρος το κτίριο της πρώην Μαθητικής Εστίας Ηγ/τσας με 4.350.000 €
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7226179714233104637
Σχόλια
item