Γιάννενα: Βράβευση του ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηπείρου στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών Γιάννενα: Βράβευση του ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηπείρου στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βράβευση του ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηπείρου στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών

Γιάννενα: Βράβευση του ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηπείρου στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών
Ως το κορυφαίο έργο στη χώρα κατά τη διάρκεια του 2018 βραβεύτηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Δωδώνης.

Η τιμητική εκδήλωση και η απονομή του βραβείου έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου Μεταφορών και Υποδομών, στο Μέγαρο Μουσικής με την αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη να παραλαμβάνει το βραβείο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βράβευση του ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηπείρου στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών
Στον χαιρετισμό της η κα Καλογιάννη έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό έργου στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο την τελευταία οκταετία, έργα που όπως είπε οδήγησαν την Περιφέρεια στην πρωτοπορία μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας.
Εκτός από την Μονάδα ΑΣΑ, αποκαταστάθηκαν οι ανεξέλεγκτοι ΧΑΔΑ, λειτούργησαν οι ΧΥΤΑ και μετατρέπονται σε ΧΥΤΥ και βρίσκονται λίγο πριν τη λειτουργία τους οι σταθμοί μεταφόρτωσης και τα πράσινα σημεία.
Χρηματοδοτούνται ακόμη τρεις μονάδες κομποστοποίησης. 
«Παρουσιάστηκαν απρόβλεπτα προβλήματα πολλά και ποικίλα. Η νομοθεσία τροποποιήθηκε αλλεπάλληλα, οι κανονισμοί εμπλουτίστηκαν με νέα όρια και προδιαγραφές, η κεντρική πολιτική εξουσία δεν είχε αποκρυσταλλωμένη θέση και αμφιταλαντεύτηκε μέχρι να πειστεί για το σκόπιμο και το ωφέλιμο της επιλογής μας αυτής.
Η αξία, όμως, της εντατικής και έντιμης εργασίας μας, το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας για την επίλυση του κρίσιμου αυτού θέματος, αλλά και η ανάδειξη της αδιάλειπτης επικοινωνίας, της ειλικρίνειας, της αλληλεγγύης και του αμοιβαίου σεβασμού με όλους τους συνεργάτες, ήταν οι συνιστώσες της επιτυχίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Καλογιάννη.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βράβευση του ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηπείρου στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5085464294932850470
Σχόλια
item