Θεσπρωτία: 340.000 ευρώ για την αποκατάσταση μονής και ενοριακού ναού της Μητρόπολης Παραμυθιάς Θεσπρωτία: 340.000 ευρώ για την αποκατάσταση μονής και ενοριακού ναού της Μητρόπολης Παραμυθιάς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: 340.000 ευρώ για την αποκατάσταση μονής και ενοριακού ναού της Μητρόπολης Παραμυθιάς


Θεσπρωτία: 340.000 ευρώ για την αποκατάσταση μονής και ενοριακού ναού της Μητρόπολης Παραμυθιάς
Προχωρά με τη σύναψη προρογραμματικής σύμβασης  μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και  της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς – Γηρομερίου, Φιλιατών & Πάργας η υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση ερειπωμένης πτέρυγας της Ι.Μ Παναγίας Ραϊδιώτισσας»,  στη Βροσίνα, προϋπολογισμού 170.000,00 ευρώ. 

Το παλαιό μοναστήρι της Παναγίας της Ραϊδιώτισσας στη Βροσίνα Ιωαννίνων ανακαινίζεται μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα (συντηρήθηκε το καθολικό και ανακατασκευάστηκαν κελιά). 

Αφιερωμένο στην κοίμηση της Θεοτόκου, άντεξε στο χρόνοα σ’ ένα πραγματικά άγριο τοπίο και στέκει όρθιο  πάνω στ’ απότομα βράχια της αριστερής μεριάς του Ζαλογγίτικου παραποτάμου του Καλαμά, σφηνωμένο στα ραϊδιά. 

Χτίστηκε το 1628, ήταν σε μεγάλη ακμή επί της τουρκοκρατίας, με πολλά κελιά χτισμένα στο χείλος του απόκρημνου φαραγγιού. Μέσα εκεί, όπου ζουλάπια τριγυρνούν, αστράφτουν οι αξίες της αιωνιότητας. Η πίστη, η ιστορία, η ψυχή και η φύση, κλώθονται σε μια μαγική ενότητα. 

Η καρδιά αναζητά την κάθαρση, γι' αυτό το επιφώνημα της απελπισίας γίνεται και επίκληση του πόθου της ζωής. Οι εποχές, που διάβηκαν για τον θρησκευτικό αυτό μνημείο, δεν τις σφράγισε η λέξη "τέλος". 
***
Ακόμη προχωρά με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και  της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς – Γηρομερίου, Φιλιατών & Πάργας η υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση- αποκατάσταση ναού Αγίας Κυριακής Αυλότοπου», προϋπολογισμού 170.000,00 ευρώ. 
***
Επίσης προχωρά με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης  μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και  της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων η υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση τοιχογραφιών Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου», προϋπολογισμού 150.000,00 ευρώ. 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: 340.000 ευρώ για την αποκατάσταση μονής και ενοριακού ναού της Μητρόπολης Παραμυθιάς
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1939206682536204798
Σχόλια
item