Πανελλήνιες 2019: «Μπαστούνια» τα θέματα σε Χημεία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Πανελλήνιες 2019: «Μπαστούνια» τα θέματα σε Χημεία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Η ομοσπονδία εκπαιδευτικών φροντιστών Ελλάδως σχολιάζει τα σημερινά θέματα των Πανελλήνιων στα οποία εξετάσθηκαν οι μαθητές.

Απαιτητικά τα θέματα χημείας στις Πανελλήνιες
Σήμερα οι μαθητές εξετάστηκαν σε Λατινικά, Χημεία, και αρχές οικονομικής θεωρίας. 

Σύμφωνα με την ανάρτησή του στην επίσημη ιστοσελίδα του ο ΟΕΦΕ χαρακτηρίζει ως «ιδιαίτερα απαιτητικά, ίσως τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας» τα θέματα της Χημείας τονίζοντας πως «οι μαθητές για να ανταποκριθούν πρέπει να έχουν κατανοήσει σε βάθος και τις λεπτομέρειες της θεωρίας.

Ιδιαίτερα πολύπλοκα θέματα τόσο ως προς το επιστημονικό τους τμήμα, όσο και σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του χρόνου». (Δείτε τα θέματα της Χημείας στις Πανελλήνιες 2019).

Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα Οικονομικής Θεωρίας
Οσων αφορά στα θέματα των αρχών Οικονομικής Θεωρίας ο ΟΕΦΕ τονίζει «Τα θέματα είναι σαφώς διατυπωμένα, κλιμακούμενης δυσκολίας. Απαιτούν πολύ καλή γνώση της θεωρίας και της μεθοδολογίας ασκήσεων. 

Είναι απαιτητικά ως προς το χρόνο και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές που έχουν εμπεδώσει την ύλη η οποία καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου. Το επίπεδο είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς». (Δείτε τα θέματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας στις Πανελλήνιες 2019).

Εύκολα τα Λατινικά
Τέλος, αναφορικά με τα Λατινικά ο ΟΕΦΕ αναφέρει μεταξύ άλλων, «Τα θέματα Λατινικών ήταν εύκολα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Οι ασκήσεις γραμματικής δεν δημιούργησαν προβλήματα, ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το εύρος της ύλης». (Δείτε τα θέματα των Λατινικών στις Πανελλήνιες 2019).

epirusblog.gr
5 of 5
Πανελλήνιες 2019: «Μπαστούνια» τα θέματα σε Χημεία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 599103689559403578
item