Ερχονται στη Βουλή 2 συμβάσεις και 2 νομοσχέδια, γεμάτα ρουσφέτια -ΝΔ, ΚΙΝΑΛ αποχωρούν

Ερχονται στη Βουλή 2 συμβάσεις και 2 νομοσχέδια, γεμάτα ρουσφέτια -ΝΔ, ΚΙΝΑΛ αποχωρούν

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων για τη λειτουργία της Βουλής την τελευταία εβδομάδα πριν από τη διάλυσή της και την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών 2019, με την κυβέρνηση να φέρνει για κύρωση 2 συμβάσεις και 2 νομοσχέδια, ενώ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έκαναν λόγο για ρουσφετολογικές τροπολογίες και ανακοίνωσαν πως θα αποχωρήσουν.

Με βάση τον προγραμματισμό, η Βουλή θα συνεδριάσει:

την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι για να ψηφιστούν δύο κυρώσεις συμβάσεων, 
την Πέμπτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους νέους ποινικούς κώδικες ,
την Παρασκευή θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου.

Η ΝΔ θα αποχωρήσει
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης η ΝΔ διά του Κώστα Τσιάρα ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα, θέση που είχε ανακοινώσει από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας:

«Λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών η κοινοβουλευτική διαδικασία εξακολουθεί να κινείται μεταξύ μιας ηθικής θεσμικής προσέγγισης και του κελεύσματος των επιταγών αυτής της κυβέρνησης. 

Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη σε μία πρακτική που έχει καταδικαστεί από το παρελθόν, εμείς πιστεύουμε ότι η επόμενη των εκλογών της 7ης Ιουλίου θα είναι μία μέρα που η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ξαναμπεί σε κανονικούς ρυθμούς και η πατρίδα μας θα επιστρέψει εκεί που πραγματικά της αξίζει».

Το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει ρουσφετολογικές τροπολογίες
Λίγο αργότερα και ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ότι και το κόμμα του θα αποχωρήσει από τις εργασίες της Βουλής τις επόμενες μέρες, καταγγέλλοντας την πρακτική της κυβέρνησης.

Μάλιστα ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση φέρνει συμβάσεις τις οποίες είχε για μήνες στα συρτάρια της προκειμένου να ακολουθηθούν από ρουσφετολογικές τροπολογίες.

«Για τις κυρώσεις διεθνών συμβάσεων που τις είχαν στο συρτάρι τους μήνες και χρόνια και τώρα τις θυμήθηκαν για να ακολουθήσουν τροπολογίες διευθετήσεων της τελευταίας στιγμής, όχι δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτή την ντροπή που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει και την τελευταία στιγμή εις βάρος των θεσμών», είπε ο. Κεγκέρογλου.

Πάντως, η κυβέρνηση αποφάσισε να μη φέρει για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες, αν και αυτό έχει κατατεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

epirusblog.gr
5 of 5
Ερχονται στη Βουλή 2 συμβάσεις και 2 νομοσχέδια, γεμάτα ρουσφέτια -ΝΔ, ΚΙΝΑΛ αποχωρούν
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7288410862015132934
item