Γιάννενα: Ποδηλατόδρομος μήκους 16 χλμ. έρχεται στα Γιάννενα! Γιάννενα: Ποδηλατόδρομος μήκους 16 χλμ. έρχεται στα Γιάννενα! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ποδηλατόδρομος μήκους 16 χλμ. έρχεται στα Γιάννενα!

Γιάννενα: Ποδηλατόδρομος μήκους 16 χλμ. έρχεται στα Γιάννενα!
Το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Δήμος Ιωαννιτών, Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ανακοινώνουν και προσκαλούν, όποιον θέλει, να λάβει γνώση σχετικά με το εκτός διαβούλευσης τροποποιημένο έργο που αφορά την «Ανάπλαση, ανάδειξη και προστασία παραλίμνιας περιοχής από την είσοδο της Δημοτικής Κοινότητας Περάματος έως την περιοχή «Μάτσικας», Δήμος Ιωαννιτών/Π.Ε Ιωαννίνων/Περιφέρεια Ηπείρου.
Το αδειοδοτημένο έργο αφορά στην κατασκευή πεζόδροµου - ποδηλατοδρόµου περιμετρικά της Λίμνης Παμβώτιδας, σε απόλυτο υψόμετρο γύρω από τα 470 µ., που αποτελεί και το υψόμετρο οριοθέτησης του αιγιαλού της Λίμνης. Έχει συνολικό µήκος 16,65 χλµ.
Επιπλέον, Η διατομή της οδού χαρακτηρίζεται από ενιαία επιφάνεια κυκλοφορίας πεζών και ποδηλάτων μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση πλάτους 1,85 µ., µε έρεισμα 0,60 µ.. Το συνολικό πλάτος καταστρώματος είναι 4,90 µ.. 
Η διατομή αυτή χρησιμοποιείται σε όλο σχεδόν το μήκος της οδού, εκτός των περιοχών όπου η έλλειψη χώρου επιβάλει τη μείωση του πλάτους για την αποφυγή μεγάλων επιχωμάτων και τεχνικών.
(Η θέση του έργου αποτυπώνεται με το κόκκινο χρώμα)
Πρόκειται για έργο που περιγράφεται στη στρατηγική για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη του Δήμου Ιωαννιτών και θα συμβάλλει στη βελτίωση της ελκυστικότητας και της ανταγωνιστικότητας του κέντρου της πόλης.
Το συνολικό μήκος της μελετώμενης διαδρομής είναι περίπου 2.900 μέτρων και ξεκινάει από την παραλίμνια περιοχή αναψυχής του Δ.Δ. Περάματος και καταλήγει στην παραλίμνια περιοχή Μάτσικα του Δ.Δ. Ιωαννίνων.
Η επέμβαση που προτείνεται έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας διαδρομής περιπάτου, πεζών και ποδηλάτων, με κύριο σκοπό την αναψυχή και την άθληση. 
H μισή περίπου διαδρομή κινείται μέσα στο φυσικό τοπίο της λίμνης (από το Πέραμα έως τον Αγ. Νικόλαο Κοπάνων) και ακολουθεί την μορφολογία του εδάφους χωρίς κάποιες ιδιαίτερες επεμβάσεις σε αυτό. 
Η υπόλοιπη διαδρομή κινείται σε ποιο “αστικό” περιβάλλον πλησίον πάλι του διαμορφωμένου ανάγλυφου του εδάφους. 
Έτσι, η διαδρομή ανήκει στην κατηγορία ποδηλατοδρόμων μικτής χρήσης με δευτερεύουσα χρήση το ποδήλατο (συνύπαρξη με πεζούς) με απαγόρευση κίνησης οχημάτων στο σύνολο του.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ποδηλατόδρομος μήκους 16 χλμ. έρχεται στα Γιάννενα!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7496579311511676128
Σχόλια
item