Θεσπρωτία: Την Κυριακή η 12η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου

                           Θεσπρωτία: Την Κυριακή η 12η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος» διοργανώνει στα πλαίσια της εορτής της Αγίας Τριάδας την 12η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολειού Γραικοχωρίου μετά το πέρας του Εσπερινού και της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας.

Μια γιορτή θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής η οποία στηρίζεται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, το ΠΑΚΠΠΟ, την Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου αλλά και από φίλους του συλλόγου και αρκετούς εθελοντές.


Ένα συναπάντημα που σκοπός του είναι η αναβίωση, η διατήρηση και η προβολή των Παραδοσιακών Χορών, των ηθών και των εθίμων των διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας.


Μ’ ένα πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα με Χορούς και Τραγούδια από το Μακεδονία , Θράκη και Ήπειρο, το Γραικοχώρι θα γεμίσει από τους μοναδικούς ήχους των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και τα απαράμιλλα χρώματα και σχέδια των τοπικών παραδοσιακών φορεσιών της Πατρίδας μας.


Σας περιμένουμε να χαρείτε σε μια δροσερή όαση πολιτισμού, μια γιορτή επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν, τιμούν και σέβονται την Παράδοση.


Σας προσκαλούμε και να γευτείτε παραδοσιακό βραστό κοκκινιστό κρέας με κριθαράκι και κρασί δωρεάν γύρω από ένα κοινό τραπέζι σε ένα δείπνο γεμάτο από Αγάπη στο όνομα της Αγίας Τριάδος.
epirusblog.gr
5 of 5
                           
Θεσπρωτία: Την Κυριακή η 12η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου
epirusblog.gr
5 of 5
                           
Ήγουμενίτσα 2226405883514607744
item