Πρέβεζα: Με διεθνές οικολογικό βραβείο βραβεύτηκε για δεύτερη φορά το 11ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας(Παντοκράτορα) Πρέβεζα: Με διεθνές οικολογικό βραβείο βραβεύτηκε για δεύτερη φορά το 11ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας(Παντοκράτορα) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Με διεθνές οικολογικό βραβείο βραβεύτηκε για δεύτερη φορά το 11ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας(Παντοκράτορα)

Πρέβεζα: Με διεθνές οικολογικό βραβείο βραβεύτηκε για δεύτερη φορά το 11ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας(Παντοκράτορα)
Με διεθνές οικολογικό βραβείο βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το 11ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας(Παντοκράτορα), σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. 
Είναι η δεύτερη διάκριση για το 11ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας στα Οικολογικά Σχολεία και η δεύτερη πράσινη σημαία που κερδίζει (πρώτη βράβευση το 2016)
vraveio 2
Το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον κόσμο, τα Οικολογικά Σχολεία, συμπληρώνει φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας του και στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε η βράβευση σχολικών μονάδων με την πράσινη σημαία, παγκόσμιο σύμβολο αειφορικής πιστοποίησης των σχολείων, στο Μουσείο Μπενάκη. 
Tην εκδήλωση οργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής του Προγράμματος.  
Η εκπαιδευτικός κυρία Όλγα Τσάγγα δήλωσε ότι εάν όλοι μας επιθυμούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, οφείλουμε να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας με τη φύση και να ξαναβρούμε το βηματισμό μας πάνω στη Μητέρα Γη. 
Οι μαθητές ακολουθώντας κάθε χρόνο τα επτά βήματα του Προγράμματος, απέκτησαν γνώσεις, ανέπτυξαν ποικίλες δεξιότητες, υιοθέτησαν στάσεις ζωής για την προστασία της φύσης και ανέδειξαν την αναγκαιότητα της ευαισθητοποίησης όλων μας στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.
vraveio 4
Από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν υλοποιήσει πολλές από τις προτεινόμενες θεματικές ενότητες του προγράμματος.
Οικολογική σχολική αυλή 
Απορρίμματα – Ανακύκλωση(τέχνη με ανακυκλώσιμα υλικά) 
Αειφόρο Σχολείο-Φυσική δόμηση
Σχολικός κήπος-Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)-Αειφόρο Σχολείο
Όπως τονίζει η κα Τσάγγα φέτος συνεργάζονται με Νηπιαγωγεία της Φιλανδίας -μέσω ενός οργανισμού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ο οποίος συμμετέχει στο Διεθνές Δίκτυο ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία»- με σκοπό τη δημιουργία δωρεάν εκπαιδευτικού υλικού για τους Διεθνείς Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
vraveio 3
“Θα ήθελα να συγχαρώ τα καταπληκτικά παιδάκια μου και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. 
Κάποια παιδιά δεν είναι πλέον μαθητές μας, αλλά αυτό το βραβείο αντικατοπτρίζει και τη δική τους προσπάθεια και τον ενθουσιασμό! Δίνουμε διαρκώς τη σκυτάλη στους νεότερους, επιδιώκοντας την οικολογική ευαισθησία και την αειφορία” καταλήγει η κα Τσάγγα .
Να σημειώσουμε πως την Τετάρτη 12/6/2019 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποίησαν από το 2016 έως το 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Παντοκράτορα.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με διεθνές οικολογικό βραβείο βραβεύτηκε για δεύτερη φορά το 11ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας(Παντοκράτορα)
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7172280911779343453
Σχόλια
item