“Προβληματικά” τα uav Bayraktar που φτιάχνει ο γαμπρός του Ερντογάν! Απόρρητα έγγραφα “Προβληματικά” τα uav Bayraktar που φτιάχνει ο γαμπρός του Ερντογάν! Απόρρητα έγγραφα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

“Προβληματικά” τα uav Bayraktar που φτιάχνει ο γαμπρός του Ερντογάν! Απόρρητα έγγραφα

“Προβληματικά” τα uav Bayraktar που φτιάχνει ο γαμπρός του Ερντογάν! Απόρρητα έγγραφα
Διαβαθμισμένα έγγραφα των τουρκικών ΕΔ που δημοσιεύει το nordicmonitor.com αποκαλύπτουν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν παρουσιάσει τα UAV’s Bayraktar, τα οποία κατασκευάζει η εταιρεία που ανήκει σε γαμπρό του Ερντογάν!
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα έγγραφα που προέρχονται από τη διοίκηση των στρατευμάτων που βρίσκονται στη νοτιοανατολική Τουρκία, τα Bayaraktar παρουσιάζουν συχνά προβλήματα κατα τη χρήση τους στις επιχειρήσεις. 
Να επισημάνουμε βεβαίως ότι κάποια από τα έγγραφα έχουν ημερομηνία 2016 και ουδείς μπορεί να επιβεβαιώσει προς το παρόν αν στο μεταξύ κάποια απ΄ αυτά τα προβλήματα δεν έχουν διορθωθεί.
Πάντως τα έγγραφα αναφέρουν ότι  τα τερματικά δεδομένων εδάφους που αποτελούν μέρος του συστήματος Bayraktar συχνά παρουσιάζουν δυσλειτουργία και ότι το πρόβλημα επαναλαμβάνεται αμέσως μετά την επιστροφή τους στην υπηρεσία, μετά από επισκευή.
Σε μία περίπτωση που καταγράφηκε στις 26 Ιουνίου 2016, ο στρατός διεξήγαγε επιχειρήσεις στην περιοχή Yüksekova της επαρχίας Hakkari και οι τερματικοί σταθμοί δεδομένων εδάφους δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τα αεροσκάφη. 
Μια ομάδα τεχνικών από την Savronik, μια τουρκική εταιρεία έστειλε τεχνικούς  στην Yüksekova για να επισκευάσουν το τερματικό σταθμό. 
Δεν κατάφεραν να το διορθώσουν και αντ ‘αυτού πήραν το σύστημα κεραίας πίσω στο κέντρο εξυπηρέτησης στην επαρχία Eskişehir. Ο στρατός αργότερα είπε ότι ο πίνακας διασύνδεσης κεραίας ήταν ελαττωματικός και χρειαζόταν αντικατάσταση, η οποία θα απαιτούσε 45 ημέρες.
Το έγγραφο πληροφοριών μάλιστα ανέφερε ότι η αποτυχία του τερματικού σταθμού δεδομένων στην Yüksekova έθεσε εκτός λειτουργίας έναν άλλο σταθμό δεδομένων που βρίσκεται στην κοντινή περιοχή Gürvil στην επαρχία Şırnak. 
Η έκθεση ανέδειξε σαφώς ότι τα επιθυμητά αποτελέσματα από τα συστήματα Bayraktar drone δεν μπορούσαν να ληφθούν λόγω των συνεχών δυσλειτουργιών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχαν επηρεάσει αρνητικά τη στρατιωτική επιτήρηση .
Η διαβαθμισμένη αναφορά  συντάχθηκε από τον Gökhan Dülgergil, αξιωματικό πληροφοριών  και υπογράφηκε από τον διοικητή της Malatya  Avni Angun. Η έκθεση ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε και τα προβλήματα κρύφτηκαν κάτω από το χαλί με τη εντολή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Είπαμε ότι ο γαμπρός του κατασκευάζει τα Bayraktar.
Ποια είναι η τύχη του διοικητή που υπέγραψε την αναφορά; Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, ο Angun, κατηγορήθηκε για εμπλοκή σ΄ αυτό και έκτοτε μπαινοβγαίνει στη φυλακή, ανάλογα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων που πότε τον καταδικάζουν και πότε τον απαλάσσουν. 
Ακόμη δεν έχει ξεμπλέξει καθώς οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι πολύ σοβαρές.
epirusblog.gr
5 of 5
“Προβληματικά” τα uav Bayraktar που φτιάχνει ο γαμπρός του Ερντογάν! Απόρρητα έγγραφα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3390008945389335776
Σχόλια
item