Total και ENI επεκτείνουν την παρουσία τους στην κυπριακή ΑΟΖ

Total και ENI επεκτείνουν την παρουσία τους στην κυπριακή ΑΟΖ

Αψηφώντας τις τουρκικές προκλήσεις οι ενεργειακοί κολοσσοί Total και ΕΝΙ επεκτείνουν την παρουσία τους στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από τη Λευκωσία, αναμένεται να συνεργαστούν και στο οικόπεδο 7.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι η σύμπραξη της γαλλικής με την ιταλική εταιρεία δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ παρά τις προκλήσεις της Άγκυρας δυτικά της Πάφου. 

Εν αναμονή των τελικών ανακοινώσεων, οι συζητήσεις διεξάγονται σε πολλά επίπεδα, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι τεχνοκρατικές συζητήσεις, έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Νοεμβρίου 2018, το Κυπριακό Υπουργείο Ενέργειας είχε ανακοινώσει ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για χορήγηση Άδειας Έρευνας Υδρογονανθράκων για το Ερευνητικό Τεμάχιο 7, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ελήφθη μία αίτηση από την κοινοπραξία Total E&P Cyprus B.V. / Eni Cyprus Limited.

Εξάλλου, μιλώντας την Πέμπτη, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει ότι αναμένονται εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα σε σχέση με την υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων σε σχέση με το οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι «οτιδήποτε υπάρχει προς ανακοίνωση θα ανακοινωθεί την ώρα που πρέπει».

epirusblog.gr
5 of 5
Total και ENI επεκτείνουν την παρουσία τους στην κυπριακή ΑΟΖ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 117686701990622172
item