«Σφαγή» Τουρκίας-ΗΠΑ για Κύπρο & Κούρδους: «Τους δίνουν Stinger & Spike - Θα αμυνθούμε με ATMACA εναντίον 6ου Στόλου»

«Σφαγή» Τουρκίας-ΗΠΑ για Κύπρο & Κούρδους: «Τους δίνουν Stinger & Spike - Θα αμυνθούμε με ATMACA εναντίον 6ου Στόλου»
"Βομβαρδισμός" τουρκικών δημοσιευμάτων λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες γεγονός που δείχνει νέα και σοβαρή επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ καθώς η Αγκυρα έφτασε στο σημείο να λέει πως θα αμυνθεί απέναντι στον 6ο Στόλο χρησιμοποιώντας τους αντιπλοϊκούς πυραύλους Atmaca!
Tην αρχή έκανε η ερντογανική εφημερίδα yenisafak η οποία περιέγραψε ένα σκηνικό πολέμου και περικύκλωσης της Τουρκίας με παράδοση φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger (MANPADS) στο PKK και αντιαρματικών Spike από το Ισραήλ!
H εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί γίνεται σε ένα γεωγραφικό σημείο που θα λάβει χώρα η τουρκική επιχείρηση (σσ ανατολικά του Ευφράτη) ενώ δείχνει πως οι Τούρκοι "σπάνε το σκοινί" με την αντιαμερικανική ρητορική να είναι εκτός ελέγχου.
Ακολούθησε η πρόσκληση της Κύπρου στη τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΝΑΤΟ και τα πράγματα δείχνουν ανεξέλεγκτα στις αμερικανουρκικές σχέσεις.
"Οι ΗΠΑ παραδίδουν Manpads Stinger στους τρομοκράτες του PKK στην Συρία (προφανώς οι Τούρκοι εννοούν τους YPG).
Η κίνηση αυτή υποστηρίζεται από το Ισραήλ και θα επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Αγκυρας.
Η παράδοση των όπλων θα γίνει στις περιοχές Rmeilan, Shadadi, Jalabiya και al-Omar.
Ταυτόχρονα το Ισραήλ έχει υποσχεθεί την προμήθεια των τρομοκρατών του PKK με αντιαρματικούς πυραύλους Spike στις περιοχές της Deir Ezzor και της Raqqa.
Προηγήθηκε υψηλόβαθμη συνάντηση μεταξύ των ηγετών του PKK και αξιωματούχων του Τελ Αβίβ.
Περίπου 30 "τρομοκράτες" του PKK έχουν ήδη εκαπιδευτεί στον χειρισμό των φορητών αντιαεροπορικώ όπλων γεγονός που αποτελεί απειλή για τον εναέριο χώρο της Τουρκίας αλλά και του Ιράν και της Συρίας.
Η παράδοση των όλων συντονίζεται βάση "ειδικού σχεδίου στρατηγικής" που έχει εκπονηθεί από ΗΠΑ-Κούρδους" καταλήγει το δημοσίευμα.
"Σταδιακά η χώρα μας περικυκλώνεται. Ενα από τα πιο ισχυρά όπλα μας είναι ο αντιπλοϊκός πύραυλος ATMACA, oι πρώτες εικόνες δημοσιοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.
Με τον πύραυλο αυτό μπορούμε να βυθίσουμε ακόμη και αεροπλανοφόρο (σσ των ΗΠΑ) αν χρειαστεί. Μόλις πλήξουμε το ευαίσθητο σημείο του αυτό θα βυθιστεί" τονίζει Τούρκος ειδικός και αξιωματούχος της κυβέρνησης Ερντογάν σε μια δήλωση που αναπαράγεται από το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ! 
"Ο πύραυλος είναι μη ανασχέσιμος και είναι καλύτερος από τον αμερικανικό Harpoon!
Το πρόγραμμα ATMACA ξεκίνησε το 2009 με τον τουρκικό πύραυλο να έχει εμβέλεια 200+ χλμ, μέγιστη ταχύτητα 0,8-0,85 Mach και διαθέτει αισθητήρα ενεργού ραντάρ.
Το πυραυλικό σύστημα ATMACA θα χρησιμοποιείται κατά στόχων ξηράς και επιφανείας, έχει ως βασικό ανάδοχο την Roketsan με την συνεργασία των Aselsan και ArMerKom. Στο σχέδιο αυτό η Aselsan παράγει την κεφαλή αναζήτησης RF και η ArMerKom το σύστημα ελέγχου πυρός.
Ο ATMACA έχει μήκος 6 μέτρα, διάμετρο 350 χιλιοστά, άνοιγμα πτερύγων 1,4 μέτρα και βάρος 800 κιλά και θα εξοπλίσει όλες τις τουρκικές κορβέτες (Ada), φρεγάτες (TF-100) και αντιτορπιλικά (TF-2000).
Θα μπορεί να πλήττει και επίγειους στόχους, σταθερούς ή κινητούς".
Τουρκία: "Οι ΗΠΑ μας περικυκλώνουν"
Μεγάλη δημοσιότητα έδωσαν οι Τούρκοι στην πρόσκληση της Κύπρου στην τελετή -παράδοσης παραλαβής του νέου SACEUR. Χτες τουρκικά κανάλια και εφημερίδες προχώρησαν σε συνεντεύξεις ειδικών, πανεπιστημιακών, αναλυτών και αξιωματούχων της κυβέρνησης Ερντογάν.
Ο Emete Gözügüzelli, επικεφαλής του τμήματος Δικαίου σε Πανεπιστήμιο της Τουρκίας τόνισε πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν στοιχεία πίεσης καταλαμβάνοντας την ανατολική Μεσόγειο υπέρ του ΝΑΤΟ.
"Η πρόσκληση της Κύπρου είναι κακόβουλη πράξη του ΝΑΤΟ. Η Συμμαχία παραβίασε το διεθνές δίκαιο προσπαθώντας να δημιουργήσει αστάθεια στην περιοχή".
"Οι ΗΠΑ δημιουργούν σκηνικό πίεσης εναντίον μας περιμετρικά της χώρας μας.
Οτι έγινε είναι προάγγελος μιας μεγαλύτερης κρίσης ΗΠΑ-Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ" τονίζει ένας άλλος Τούρκος καθηγητής, οFahri Erenel.
"Οι ΗΠΑ φέρνουν την Κύπρο στο ΝΑΤΟ μπλοκάρωντας Κίνα, Ρωσία και Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.
Γι αυτό έφεραν και δεύτερο αεροπλανοφόρο και προχωρούν σε στρατιωτικές συμφωνίες με Ελλάδα-Κύπρο και Αίγυπτο.
Είναι φανερό πως βάζουν την Κύπρο υπό την "ομπρέλα" του ΝΑΤΟ.
To πρόβλημα όμως είναι πως η Τουρκία θα βάλει βέτο στην πλήρη ένταξη της. Πώς αυτό θα λυθεί για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ μένει να το δούμε" καταλήγει ο Erenel.
"Εχει μεγάλη σημασία η πρόσκληση που έλαβε η Κύπρος. Ενα ακόμη βήμα θα γίνει με την άρση του εμπράγκο εναντίον της" τόνισε ακόμη ένας Τούρκος, ο Naim Babüroğlu.



Yeni Şafak'a konuşan ROKETSAN yetkilisi: ATMACA, ABD Harpoon’larından daha etkili. Bununla uçak gemisi bile batırabiliriz. Yeter ki hassas noktasından vuralım. Aynı hedefe birkaç ATMACA aynı anda gönderilirse, durdurmak düşman açısından neredeyse imkansız https://sptnkne.ws/mur2 
97 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
epirusblog.gr
5 of 5
«Σφαγή» Τουρκίας-ΗΠΑ για Κύπρο & Κούρδους: «Τους δίνουν Stinger & Spike - Θα αμυνθούμε με ATMACA εναντίον 6ου Στόλου»
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5647023809039693480
item