Άρτα: ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ERASMUS ΤΟ 4Ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΤΑΣ



Άρτα: ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ERASMUS ΤΟ 4Ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΤΑΣ"Στην Άρτα, στο 4ο Γενικό Λύκειο, βρέθηκαν  από 4/02/19 έως 8/02/19  8 καθηγητές  και 20 μαθητές από 4 χώρες - Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Ρουμανία, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ΚΑ2  που συμμετέχει το σχολείο με θέμα "Neverland… make it real"...
Το πρόγραμμα αφορά  τη δημιουργία μιας χώρας, της Neverland,  όπου οι νόμοι που θα θεσπιστούν θα απαγορεύουν την ύπαρξη κοινωνικών ανισοτήτων και διακρίσεων.

Καθηγητές  και μαθητές περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, συμμετείχαν σε σχολικές δραστηριότητες, αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες με τους  έλληνες εκπαιδευτικούς και μαθητές και εργάσθηκαν σε δραστηριότητες σχετικές με το παραπάνω  πρόγραμμα.

Επίσης έγιναν δεκτοί από  τους βουλευτές κ. Τσίρκα και κ. Στύλιο, το Διευθυντή  Δευτεροβάθμιας  Εκπ/σης κ.Γεωργογιάννη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σφήκα. Τέλος, ξεναγήθηκαν στην ευρύτερη  περιοχή της Άρτας και των Ιωαννίνων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες των μαθητών μας  που με αγάπη  φιλοξένησαν  τους ξένους μαθητές, το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας  για  τη δωρεάν  μεταφορά  των φιλοξενούμενων  μαθητών, το Δήμο  Αρταίων  και πιο  συγκεκριμένα  τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Σφήκα  που με τις υλικοτεχνικές  παρεμβάσεις  τους  στο σχολικό συγκρότημα  και την οικονομική τους στήριξη  μας βοήθησαν να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του προγράμματος, το Επιμελητήριο Άρτας για την παραχώρηση της αίθουσας ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε μια προσομοίωση της ολομέλειας του  Κοινοβουλίου της Neverland, τα αρτοποιεία  Σ.Σχισμένου, Α.Τσαβαλά, Γιολδάσης Αρτοποιήματα, το ζαχαροπλαστείο Χρηστάκης, τη σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, τα supermarkets Αγγέλης και τα νερά Πηγές Κωστηλάτα για τις ευγενικές χορηγίες τους.

Στα 2 χρόνια υλοποίησης του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν  συναντήσεις καθηγητών –μαθητών στις αντίστοιχες χώρες και το Στρασβούργο, όπου μαθητές και καθηγητές θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες υλοποίησης των στόχων του προγράμματος.

Η  δεύτερη κινητικότητα θα πραγματοποιηθεί  στην Μπανταλόνα της Ισπανίας το  Μάιο του 2019 με την συμμετοχή 8 καθηγητών και 20 μαθητών από τα εμπλεκόμενα στο πρόγραμμα σχολεία"
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ERASMUS ΤΟ 4Ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2681158238261049480
item