Νέα δραματική βουτιά για την τουρκική λίρα: Υποχώρησε σε χαμηλό επταμήνου Νέα δραματική βουτιά για την τουρκική λίρα: Υποχώρησε σε χαμηλό επταμήνου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέα δραματική βουτιά για την τουρκική λίρα: Υποχώρησε σε χαμηλό επταμήνου

Νέα δραματική βουτιά για την τουρκική λίρα: Υποχώρησε σε χαμηλό επταμήνου

Η τουρκική λίρα υποχώρησε σήμερα κάτω από το ψυχολογικό όριο των 6 λιρών ανά δολάριο, καθώς οι χρηματιστές προετοιμάζονται για την προοπτική μίας παρατεταμένης πολιτικής αναταραχής και η κάμψη των παγκόσμιων αγορών ενίσχυσε την πίεση στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, μεταδίδει το Bloomberg.

Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε έως 0,7% στις 6,0048 λίρες ανά δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο επτά μηνών. Πριν από λίγο, η ισοτιμία διαμορφωνόταν στις 5,9953 λίρες ανά δολάριο. 

Οι απώλειες της τουρκικής λίρας ενισχύονται από το παγκόσμιο κύμα πωλήσεων στις αγορές μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.

Αλλά στη βουτιά της τουρκικής λίρας και στη διάθεση για στοιχεία ενεργητικού στο τουρκικό νόμισμα συνέβαλε πολύ και η πιθανότητα νέων εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Bloomberg. 

Η ανώτατη εκλογική Αρχή της Τουρκίας αναμένεται να αποφασίσει σήμερα ή το αργότερο αύριο σχετικά με το αίτημα του κυβερνώντος κόμματος AK για την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου είχε ηττηθεί με μικρή διαφορά. 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Σάββατο τις Αρχές να προκηρύξουν νέες εκλογές στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. 

Οι επενδυτές λένε ότι μια νέα προσφυγή στις κάλπες μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική ένταση, σε λαϊκίστικα οικονομικά μέτρα που θα καθυστερήσουν περαιτέρω τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές για την προσαρμογή της οικονομίας και να στιγματίσει την υποχωρούσα δημοκρατική θέση της χώρας .

epirusblog.gr
5 of 5
Νέα δραματική βουτιά για την τουρκική λίρα: Υποχώρησε σε χαμηλό επταμήνου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2536674660050087560
Σχόλια
item