Ήγουμενίτσα: «Βούλιαξε» το Αγιονήσι για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής (+ΦΩΤΟ) Ήγουμενίτσα: «Βούλιαξε» το Αγιονήσι για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής (+ΦΩΤΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: «Βούλιαξε» το Αγιονήσι για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής (+ΦΩΤΟ)

Ήγουμενίτσα: «Βούλιαξε» το Αγιονήσι για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής (+ΦΩΤΟ)
Στο Αγιονήσι Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν την Παρασκευή 3 Μαΐου πολλοί Θεσπρωτοί για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής. Το καθολικό του παλαιού μοναστηριού και ο περιβάλλοντας χώρος γέμισε ασφυκτικά από πιστούς. 
Τόσο από την πνευματικότητα της θείας λειτουργίας, που τέλεσε ο αρχιμαδρίτης της Μονής Γηρομερίου π. Σεραφείμ, πλαισιούμενος και από άλλους κληρικούς, όσο και από την πανέμορφη και απολαυστική φύση, δημιουργήθηκε ατμόσφαιρα ανάστασης, με επιθυμία για ανακαίνιση και απαλλαγή από τη φθορά. 
Η Ζωοδόχος Πηγή είναι μια απόδειξη ότι το σχέδιο του Θεού βρίσκεται σ’ ένα συνεχές γίγνεσθαι.
Στο κήρυγμά του ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι στην πορεία προς την εσωτρική μας ανάσταση και τον ψυχικό αγιασμό μας, μπαίνουν συνεχώς ερωτήματα: Πόσο αγαπάμε, ξεπερνώντας τον εαυτό μας; Ποιο είναι το μέτρο, που δίνει νόημα στη ζωή μας; 
Τι είναι για μας οι άλλοι; Συνοδοιπόροι ή εχθροί; Και πρόσθεσε: «Ο αγιασμός περνά από τη νέκρωση των παθών και τη μετάνοια για τα λάθη μας, προκειμένου να συναντούμε τους άλλους στην προσφορά των χαρισμάτων μας». 
Επεσήμανε ακόμη ότι «ο Χριστός μας ελευθερώνει από τις δεσμεύσεις και τους συμβιβασμούς με το ψεύτικο και την αμαρτία, αν θελήσουμε, βέβαια, να αποδεχθούμε την αλήθειά Του».
Στους προσκυνητές προσφέρθηκαν εδέσματα (σουβλάκια, λουκάνικα και κρασί), προσφορά του επιχειρηματία Λάκη Παπανικολάου, ο οποίος για πολλοστή φορά ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα των διοργανωτών.
Η.Μ.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: «Βούλιαξε» το Αγιονήσι για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής (+ΦΩΤΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6863384206566480798
Σχόλια
item