Γιάννενα: ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΕΕ - Με ταχείς ρυθμούς η αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας Γιάννενα: ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΕΕ - Με ταχείς ρυθμούς η αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΕΕ - Με ταχείς ρυθμούς η αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας

Γιάννενα: ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΕΕ - Με ταχείς ρυθμούς η αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας
Με αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά η αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας, ένα μείζον ζήτημα το οποίο αποτελεί, όπως ο ίδιος δήλωσε από τα Γιάννενα και ένα «στοίχημα» για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, Γιώργο Παππά, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, το έργο της αναστήλωσης του γεφυριού μπορεί και να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ Τμήμα Ηπείρου το γεφύρι θα είναι έτοιμο και νωρίτερα από το Φεβρουάριο του 2020 εφόσον επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες.
«Το γεφύρι θα είναι έτοιμο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το Φεβρουάριο του 2020, όταν θα φύγει και ο μεταλλικός σκελετός. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο χρόνος μπορεί να μειωθεί καθώς ο καιρός είναι σύμμαχος και προχωρά με γοργούς ρυθμούς η εργολαβία. Σε επικοινωνία μου με τον εργολάβο μου είπε ότι μπορεί να παραδοθεί και πιο γρήγορα το έργο» είπε ο κ. Παππάς.
Για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας συνεργάστηκαν πολλοί φορείς: Τα υπουργεία Υποδομών, Πολιτισμού, Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το ΤΕΕ τμήμα Ηπείρου. 
Οι διαδικασίες προχώρησαν και η προτεραιότητας της Κυβέρνησης ήταν να μπει μπροστά το έργο και να δοθεί έμφαση στην αποκατάσταση του μνημείου. Αυτός, ήταν και ο λόγος που έκανε αναφορά ειδική ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.
«Ήταν προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό η αποκατάσταση του μνημείου, δεδομένου ότι κατάγεται και από την περιοχή. Η Κυβέρνηση διασφάλισε τη χρηματοδότηση και προχώρησε στην εγκατάσταση του ανάδοχου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΕΕ - Με ταχείς ρυθμούς η αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5379342593048241597
Σχόλια
item