Συνεργάτης Γκουαϊδό στον ΣΚΑΪ: Θέλουμε την αναγνώριση του νέου προέδρου από την Ελλάδα Συνεργάτης Γκουαϊδό στον ΣΚΑΪ: Θέλουμε την αναγνώριση του νέου προέδρου από την Ελλάδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συνεργάτης Γκουαϊδό στον ΣΚΑΪ: Θέλουμε την αναγνώριση του νέου προέδρου από την Ελλάδα

Συνεργάτης Γκουαϊδό στον ΣΚΑΪ: Θέλουμε την αναγνώριση του νέου προέδρου από την Ελλάδα

Να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό η Ελλάδα, ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ζήτησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο στενός συνεργάτης του Εδουάρδο Παρέδες.

Ο Εδουάρδο Παρέδες σημείωσε ότι τον προβληματίζει η στάση οποιασδήποτε χώρας επιλέγει να μην αναγνωρίσει τον κ. Γκουαϊδό και συνδιαλέγεται με ένα καθεστώς που όπως είπε δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση.

Η Ελλάδα- σημειώνεται- είναι ένα από τα λιγοστά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξακολουθούν να αναγνωρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο ως εκλεγμένο πρόεδρο. Περισσότερα από 50 κράτη σε όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο.

Στον αντίποδα, το καθεστώς Μαδούρο υποστηρίζεται από την Ρωσία, την Κίνα, την Τουρκία και την Κούβα. Η Αθήνα πάντως, υποστηρίζει την διενέργεια προεδρικών εκλογών και την πρωτοβουλία ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών για Διεθνή Ομάδα Επαφής, η οποία έχει ως κύρια αποστολή την δρομολόγηση πρόωρων εκλογών.

Ερωτηθείς εάν είχε επαφές με την ελληνική κυβέρνηση για την αναγνώριση του κ. Γκουαϊδό ο κ. Παρέδες παρέπεμψε στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας με τον Ελληνα ομόλογό του, Κωνσταντίνο Δουζίνα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην νοτιοαμερικανική χώρα, είπε ο κ. Παρέδες.

Στην Βενεζουέλα εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι οδομαχίες τους δρόμους ανάμεσα στους οπαδούς του Γκουαϊδό και τα σώματα ασφαλείας που παραμένουν πιστά στον Μαδούρο. Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει η απουσία του «προέδρου» Μαδούρο από κάθε δημόσια εμφάνιση τις τελευταίες ώρες και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις που διεξάγει με την αντιπολίτευση, για την παράδοση της εξουσίας με αντάλλαγμα την ασφαλή του έξοδο από την χώρα.

Τουλάχιστον μία νεαρή διαδηλώτρια έχασε την ζωή της τις προηγούμενες ώρες. Ο κ. Γκουαϊδό έχει ζητήσει γενική απεργία και συνέχιση των κινητοποιήσεων στους δρόμους ώστε να κλιμακωθεί η πίεση στο καθεστώς.

epirusblog.gr
5 of 5
Συνεργάτης Γκουαϊδό στον ΣΚΑΪ: Θέλουμε την αναγνώριση του νέου προέδρου από την Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8822992340664050393
Σχόλια
item