Γιάννενα: ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Μαγνήτης» για τους επισκέπτες και φέτος το Πάσχα Γιάννενα: ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Μαγνήτης» για τους επισκέπτες και φέτος το Πάσχα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Μαγνήτης» για τους επισκέπτες και φέτος το Πάσχα

Γιάννενα: ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Μαγνήτης» για τους επισκέπτες και φέτος το Πάσχα
Η αυξημένη κίνηση από την Μ. Παρασκευή μέχρι και χθες, αποτελεί ένα επιστέγασμα της ανοδικής πορείας της επισκεψιμότητας της περιοχής τα τελευταία χρόνια – Σε υψηλά ποσοστά η πληρότητα στα καταλύματα και στα ξενοδοχεία, σε Γιάννενα, Μέτσοβο, Ζαγόρι, Κόνιτσα και Τζουμέρκα. 
Τη δική του «σφραγίδα» στον τουριστικό χάρτη της χώρας, έχει βάλει τα τελευταία χρόνια ο νομός Ιωαννίνων, καθώς τόσο τα τριήμερα, όσο και σε εορταστικές περιόδους, κάτι που για μια ακόμη χρονιά αποδείχθηκε, από την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση το φετινό Πάσχα. 
Οι πληρότητες στην πόλη και στους ορεινούς προορισμούς, Ζαγόρι, Μέτσοβο, Κόνιτσα και Τζουμέρκα άγγιξε το 90%. 
Η κίνηση αυτή για τον κλάδο, όπως ανέφερε ο Σπ. Σουρέλης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων αποτελεί μία καλή συνέχεια της κίνησης των τριών προηγούμενων μηνών, αλλά και ένα επιστέγασμα της ανοδικής πορείας της επισκεψιμότητας της περιοχής τα τελευταία χρόνια.
Από την άλλη, οι αυτοκινητόδρομοι που ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έχουν δώσει τη δυνατότητα να δέχεται η περιοχή επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας καθώς πια μπορεί ο επισκέπτης να φτάσει γρήγορα και με ασφάλεια στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα.
Πέραν των νέων επισκεπτών και όσοι κατάγονται από την περιοχή, οι οποίοι παραδοσιακά επισκέπτονται τα χωριά τους ως απόδημοι για τις άγιες αυτές μέρες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Γιώργο Θάνο, οι πληρότητες στα καταλύματα έφτασαν και σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν το 80% ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση στα καφέ, στους πεζόδρομους και αλλού. 
Πολύς ήταν ο κόσμος και στο γραφικό Νησάκι που δέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες που περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια και επισκέφθηκαν Μουσεία και Μονές.
Σύμμαχος των επισκεπτών ήταν ο καλός καιρός που βοήθησε τους ταξιδιώτες στην περιοχή, οι οποίοι συνήθως συνδυάζουν την επίσκεψη στα Γιάννενα με κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις σε τόπους με αξιοθέατα και άλλα ενδιαφέροντα.
Τζουμέρκα, Ζαγόρι, Κόνιτσα αλλά και Μέτσοβο γέμισαν από κόσμο που είτε έμεινε εκεί για να γιορτάσει το Πάσχα είτε έκανε μονοήμερες εκδρομές.
«Και φέτος εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην περιοχή μας. Η πληρότητα ήταν σε ποσοστό 80% στα Γιάννενα ενώ υπήρξε μεγαλύτερη προτίμηση στους ορεινούς προορισμούς που είναι και παραδοσιακοί προορισμοί για το Πάσχα» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης σημειώνοντας ότι προσπαθούν να παρέχουν καλές υπηρεσίες σε συνδυασμό με τις τιμές.
Η κίνηση στο οδικό δίκτυο
Στο μεταξύ, η κίνηση στο εθνικό δίκτυο της Ηπείρου από το απόγευμα της Μ. Παρασκευής ομαλοποιήθηκε σημαντικά, χωρίς ευτυχώς να καταγραφούν τροχαία δυστυχήματα, παρά μόνο κάποια ατυχήματα με μικρές υλικές ζημιές. 
Επίσης, ομαλά εξελίσσεται και η επιστροφή των εκδρομέων που ξεκίνησε για τους πρώτους από το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα και συνεχίστηκε χθες.
Η έξοδος των εκδρομέων πάντως τη Μ. Παρασκευή δημιούργησε κάποιες δυσκολίες και κάποιες εικόνες, όπως αυτές που έκαναν το γύρο του διαδικτύου από το απόγευμα της Μ. Παρασκευής, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου εκατοντάδες οδηγοί και επιβάτες ΙΧ εγκλωβίστηκαν, περιμένοντας είτε την επιβίβασή τους σε κάποιο από τα πλοία με προορισμό την Κέρκυρα είτε την αποβίβασή τους από αυτά, με προορισμό την ηπειρωτική χώρα.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Μαγνήτης» για τους επισκέπτες και φέτος το Πάσχα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1943101602057045783
Σχόλια
item