Γιάννενα: Τρίτη πόλη της Ηπείρου… το Πανεπιστήμιο Γιάννενα: Τρίτη πόλη της Ηπείρου… το Πανεπιστήμιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τρίτη πόλη της Ηπείρου… το Πανεπιστήμιο

Γιάννενα: Τρίτη πόλη της Ηπείρου… το Πανεπιστήμιο
Η τρίτη πόλη της Ηπείρου σε μέγεθος είναι και επίσημα εδώ και λίγες ημέρες, το… Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων! 
Με την νέα του μορφή μετά την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ηπείρου και την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των εισακτέων από τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει 23.055 φοιτητές, αριθμός που υπολείπεται μόνο των Ιωαννίνων και της Άρτας σε επίπεδο Ηπείρου.
Ο αριθμός αυτός αυξάνεται ακόμη περισσότερο, εάν προστεθούν και οι φοιτητές που ενώ έχουν ολοκληρώσει την φοίτησή τους δεν έχουν ακόμη πάρει το πτυχίο τους.
Αυτό σημαίνει όπως τόνισε ο πρύτανης Τρ. Αλμπάνης ότι υπάρχει ένας πληθυσμός 26.000 φοιτητών που αποδεικνύει και επιβεβαιώνει το μέγεθος του μεγαλύτερου ακαδημαϊκού ιδρύματος της Δυτικής Ελλάδας.
«Προφανώς αποτελεί μία επιβεβαίωση του μεγέθους του ιδρύματος, κάτι που μεγαλώνει και τις δικές μας υποχρεώσεις», τόνισε σε χθεσινές του δηλώσεις στο ITV ο κ. Αλμπάνης.
Το μεγάλο στοίχημα βέβαια για την ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ήπειρο είναι η μετεξέλιξη του Πανεπιστημίου σε ένα κορυφαίο ίδρυμα στη βαλκανική.
Προς την κατεύθυνση αυτή ενισχυτικά λειτουργούν επιπλέον δράσεις και παρεμβάσεις όπως είναι χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την έρευνα και την καινοτομία μέσω ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Ηπείρου. 
Έκτακτη επιχορήγηση
Οι τελευταίες ημέρες στο μεταξύ συνοδεύθηκαν και από μία θετική εξέλιξη για τα οικονομικά μεγέθη του Ιδρύματος και την αντιμετώπιση τρεχουσών αναγκών.
Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την τροποποίηση του προϋπολογισμού και αποδίδει ως έκτακτη επιχορήγηση ποσό 790.000 ευρώ με το οποίο καλύπτονται οι ανάγκες των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, εξοφλείται το 1/3 των οφειλών προς τη ΔΕΗ, τακτοποιούνται οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και στην καθαριότητα και επιλύεται η χρηματοδότηση του εξοπλισμού και της λειτουργίας του ερευνητικού κέντρου και των ινστιτούτων.
Τέλος, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετείχε στην Αθήνα, σε συνάντηση που έγινε με εκπροσώπους 100 Πανεπιστημίων της Κίνας. Με κάποια από αυτά έχουν ήδη υπάρξει συμφωνίες συνεργασίας και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες αποστολές στην Κίνα.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τρίτη πόλη της Ηπείρου… το Πανεπιστήμιο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 742930341773511521
Σχόλια
item