Βάσω Λασκαράκη: Στις σχέσεις πάντα υπάρχει ανασφάλεια Βάσω Λασκαράκη: Στις σχέσεις πάντα υπάρχει ανασφάλεια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βάσω Λασκαράκη: Στις σχέσεις πάντα υπάρχει ανασφάλεια

Βάσω Λασκαράκη: Στις σχέσεις πάντα υπάρχει ανασφάλεια

Λίγες μέρες πριν από το γάμο της με τον Λευτέρη Σουλτάτο η Βάσω Λασκαράκη είχε μιλήσει στο περιοδικό Οmikron και είχε ερωτηθεί για το αν νιώθει ανασφάλεια να προχωρήσει στη προσωπική της ζωή μετά από ένα διαζύγιο.

-Ένας χωρισμός, ένα διαζύγιο, δεν κάνει επιφυλακτική μία γυναίκα σε επόμενη σχέση, σε επόμενο έρωτα, με τη λογική τού «ίσως σε αυτό που ζω τώρα, που είναι πολύ ωραίο, πολύ ρομαντικό, που μου δημιουργεί ασφάλεια, έρθει ξανά το τέλος»;


Πάντα υπάρχει ανασφάλεια. Και πάντοτε πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι όλα μπορεί να πάνε στραβά. Ωστόσο, δεν ξεκινάς μία σχέση ή ένα γάμο με την προοπτική του «θα χωρίσω». Αλλά δεν πρέπει να πηγαίνεις στη ζωή και με βάση δεδομένων – για παράδειγμα, «θα είμαι πάντα με αυτό τον άνθρωπο» ή «δεν θα χωρίσουμε ποτέ!». 


Γιατί, αν προχωρείς έτσι, σου δημιουργείται και ένα άγχος του να μην κάνεις λάθος. Εγώ επέλεξα να μη σκέφτομαι έτσι στη ζωή μου. Επέλεξα να αντιμετωπίζω την καθημερινότητα όπως έρχεται. Γιατί είδα ότι τα γεγονότα στη ζωή μου, παίρνουν την δική τους πορεία. 

Ό,τι κι αν σχεδιάσω, ό,τι κι αν ευχηθώ, ό,τι κι αν προσπαθήσω να εμποδίσω, κάποια πράγματα είναι ανεμπόδιστα -είτε για καλό, είτε για κακό- κάποια δεν μπορείς να τα ελέγξεις. 

Ερωτεύεσαι διαφορετικά τώρα, λίγο πριν απ’ τα 40 σου χρόνια, από όσο στα 20 σου; Και ποιες διαφορές βρίσκεις στον εαυτό σου, στον τρόπο που λειτουργούσες σ’ αυτό το θέμα; Καταρχάς, τώρα πια, γνωρίζεις τι σ’ ενοχλεί. Ξέρεις από την αρχή που δεν θα καταπιέσεις τον εαυτό σου, για να σε δεχτεί ο άλλος.
epirusblog.gr
5 of 5
Βάσω Λασκαράκη: Στις σχέσεις πάντα υπάρχει ανασφάλεια
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 5703155432690769505
Σχόλια
item