Σε θέσεις «μάχης» ΗΠΑ-Ελλάδα: «Απόβαση» Αμερικανών κομάντος στην Ελευσίνα εν μέσω τουρκικών προκλήσεων

Σε θέσεις «μάχης» ΗΠΑ-Ελλάδα: «Απόβαση» Αμερικανών κομάντος στην Ελευσίνα εν μέσω τουρκικών προκλήσεων
Ηχηρό μήνυμα στέλνει η παρουσία επίλεκτων Ελλήνων και Αμερικανών αλεξιπτωτιστών στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας που έχει στόχο αερο-αποβατικές επιχειρήσεις μέσω της άσκησης «Stolen Cerberus» που ξεκίνησε στην 4 Μαΐου και θα συνεχιστεί για 10 μέρες.
Επίσημα η άσκηση αφορά την ενίσχυση των δυνατοτήτων διαλειτουργικότητας, καθώς και ρίψεις αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης, ρίψεις φορτίων σε επίγεια και θαλάσσια ζώνη ρίψεως εφοδίων, συνεργασία-πιστοποίηση στελεχών σε αποστολές κατάδειξης στόχων, καθώς και εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών/διακομιδής τραυματιών με συνεργασία ελληνικών(C-130H) και αμερικανικών Α/Φ(C-130J, C-21A).
Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί ανήκουν στην 86η και στην 435 πτέρυγες μάχης με έδρα το Ramstein στην Γερμανία εξέφρασαν για την άσκηση «Stolen  Cerberus VI», ότι προσδίδουν τεράστια σημασία στην συνεργασία με την ελληνική ΠΑ, ενώ  δίνουν μεγάλη προτεραιότητα ειδικά σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις στην περιοχή.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έχουν το σκοπό τους αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο, ειδικά τώρα  που λαμβάνουν χώρα σε Κύπρο και Γάζα περίεργα και ύποπτα γεγονότα με την συνδρομή των νέο-Οθωμανών Τούρκων του Ερντογάν.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον Ερντογάν να έχει «βάλει το χεράκι του» στους Παλαιστινίους της Χαμάς, ώστε να ξεκινήσουν τώρα επίθεση κατά του Ισραήλ με μπαράζ πυραύλων ( 500 σύμφωνα με διεθνή μέσα), με σκοπό να απασχοληθεί η ισραηλινή ηγεσία ενόσω αυτός θα κινείται προκλητικά στην Κύπρο, υλοποιώντας ουσιαστικά «οριοθέτηση» ΑΟΖ των Τουρκοκυπρίων, και όχι  φυσικά γεώτρηση, μιας και δεν διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για κάτι τέτοιο.
Το κτύπημα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στο κτίριο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεωνAnadolou μόνο τυχαίο δεν κρίνεται.
Ταυτόχρονα ο Τούρκος ηγέτης μετρά αντιδράσεις ΗΠΑ-ΕΕ αλλά και Ελλάδος για να διαπιστώσει μέχρι που μπορεί να φτάσει στην συνέχεια και στο Αιγαίο, όπου διεκδικεί και εκεί  «Γαλάζια πατρίδα», αλλά και στον εναέριο  χώρο μας  με την «ουράνια πατρίδα» που προετοιμάζει .
Άλλωστε αυτό ουσιαστικά εξυπηρετεί και το προπαγανδιστικό άρθρο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας  Yeni Safak, το οποίο αναφέρει τις αντιλήψεις του Ερντογάν, οριοθετώντας τα νέο-οθωμανικά σχέδια με αφορμή τους ρωσικούς πυραύλους S-400. Με άρθρο της η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι με τους S-400, η Τουρκία θα μετατρέψει Αιγαίο και Μεσόγειο σε “τουρκικές λίμνες”!
Η  εφημερίδα αναφέρει ότι οι  S-400 προσφέρουν στην Τουρκία:
– Έλεγχο του εναέριου χώρου στη Μεσόγειο, που θα αλλάξει τα πάντα στους ενεργειακούς σχεδιασμούς.
-Στο Αιγαίο, “θα τερματίσουν τα σχέδια κατοχής της Ελλάδος, ακόμη και στα νησιά μας. Όσα αεροσκάφη θα απογειώνονται από ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια  θα εντοπίζονται και στοχοποιούνται άμεσα.
-Στη Συρία, θα εξουδετερώσουν τη δημιουργία «διαδρόμου τρομοκρατίας» από τους Κούρδους της Συρίας (YPG).
pentapostagma.gr
  
epirusblog.gr
5 of 5
Σε θέσεις «μάχης» ΗΠΑ-Ελλάδα: «Απόβαση» Αμερικανών κομάντος στην Ελευσίνα εν μέσω τουρκικών προκλήσεων
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5979705336028384318
item