Γιάννενα: Η πόλη μπήκε στον παγκόσμιο «χάρτη» της ανακύκλωσης Γιάννενα: Η πόλη μπήκε στον παγκόσμιο «χάρτη» της ανακύκλωσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η πόλη μπήκε στον παγκόσμιο «χάρτη» της ανακύκλωσηςΓιάννενα: Η πόλη μπήκε στον παγκόσμιο «χάρτη» της ανακύκλωσης
Κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες η Μητρόπολη Ιωαννίνων που σε συνεργασία με την Αποστολή και το Εθνικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, συγκέντρωσαν σε μια εβδομάδα 135 τόνους γυάλινων συσκευασιών. 
Μια εξαιρετικά σημαντική επιτυχία που ταυτόχρονα στέλνει και ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την προώθηση της ανακύκλωσης, πέτυχε η Μητρόπολη Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Αποστολή και το Εθνικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
Συγκεκριμένα η πόλη των Ιωαννίνων, με την επιτυχία της Μητρόπολης, μπήκε στο παγκόσμιο «χάρτη» της ανακύκλωσης γυαλιού, σημειώνοντας ρεκόρ Γκίνες, καθώς σε μία εβδομάδα, από τις 30 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου στις 8 το πρωί συγκεντρώθηκαν και ανακυκλώθηκαν 135 τόνοι γυάλινων συσκευασιών, που συνιστά τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει συγκεντρωθεί ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο σε αυτόν τον τομέα.
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε υπό το άγρυπνο βλέμμα στελεχών του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες καθ’ όλη τη διάρκεια των επτά εβδομάδων σε 24ωρη βάση, ενώ το σύνολο της διαδικασίας καταγράφηκε λεπτομερώς από 16 κάμερες υψηλής ευκρίνειας που κατέγραφαν τα πάντα. 
Στις 8 το πρωί της Τρίτης ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την συνολική καταγραφή των ποσοτήτων γυαλιού που συγκεντρώθηκαν και ανακυκλώθηκαν, με τους παριστάμενους εκπροσώπους της Μητρόπολης, της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και των θεσμικών φορέων της πόλης να ξεσπούν σε χειροκροτήματα!
Τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, όσο οι υπεύθυνοι εκπρόσωποι της εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», αλλά και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Γιάννης Καραμπίνας που ήταν από τους επίσημους καταμετρητές – διαιτητές στη διαδικασία αναφέρθηκαν στο σπουδαίο επίτευγμα ως ένας άθλος για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, που στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Παρόντες στην εκδήλωση νωρίς το πρωί και ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
Οι νικητές στην Αμερική
Παράλληλα, στο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης βρέθηκαν λίγο αργότερα και οι μαθητές του Λυκείου Κατσικά που κέρδισαν το πρώτο πανελλήνιο βραβείο ανακύκλωσης, συγκεντρώνοντας περισσότερο από 1 εκ. συσκευασίες και είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ.
Μία αξέχαστη εμπειρία και γιατί βρέθηκαν σε έναν άλλο κόσμο, αλλά και γιατί ήταν από τους ελάχιστους τυχερούς που παρακολούθησαν ένα παιχνίδι της ομάδας του Αντετοκούνμπο, των Μιλγουόκι Μπακς, με αντίπαλο τους Μπόστον Σέλτικς.
Ο υποδιευθυντής του Λυκείου Ανδρέας Φίλης, που ήταν ο επικεφαλής της αποστολής αλλά και ένας από τους μαθητές περιέγραψαν τις μοναδικές στιγμές που βίωσαν στις ΗΠΑ σε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η πόλη μπήκε στον παγκόσμιο «χάρτη» της ανακύκλωσης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9110664417257286352
Σχόλια
item