Στάση εργασίας των τραυματιοφορέων την Πέμπτη Στάση εργασίας των τραυματιοφορέων την Πέμπτη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στάση εργασίας των τραυματιοφορέων την Πέμπτη

Στάση εργασίας των τραυματιοφορέων την Πέμπτη

Στάση εργασίας από 10:00 - 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:30 προγραμματίζουν για την Πέμπτη 9 Μαΐου οι τραυματιοφορείς στο δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Οι τραυματιοφορείς διαμαρτύρονται για «τραγικές ελλείψεις προσωπικού», καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%.

«Στις 4600 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων των νοσοκομείων, υπηρετούν σήμερα 2200 και η κυβέρνηση», όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, «μετατάσσει 526 τραυματιοφορείς πρώην σχολικούς φύλακες στους δήμους με νόμο του υπουργείου Εσωτερικών.

Όταν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις η κατάσταση θα είναι αφόρητη για τους ασθενείς και τους εναπομείναντες τραυματιοφορείς».

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι «τα νοσοκομεία έχουν έναν ή δύο τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετούν νοσηλευόμενους ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ, ενώ ο εξοπλισμός είναι διαλυμένος».

epirusblog.gr
5 of 5
Στάση εργασίας των τραυματιοφορέων την Πέμπτη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2165472528917534568
Σχόλια
item