Άρτα: Κάλεσμα Για Την Εργατική Πρωτομαγιά απο την ΑΔΕΔΥ ΑΡΤΑΣ

Άρτα:  Κάλεσμα Για Την Εργατική Πρωτομαγιά απο την ΑΔΕΔΥ ΑΡΤΑΣ
Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και πάλης της εργατικής τάξης. Τιμής για τους νεκρούς της, τους αγώνες της και τις νίκες της και διαρκούς πάλης ενάντια στα δεσμά της εκμετάλλευσης για την κοινωνική απελευθέρωση.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, τις σταθερές εργασιακές σχέσεις, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.

Η μονοκρατορία του καπιταλιστικού συστήματος, μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, επιχειρεί σε παγκόσμιο επίπεδο την ανατροπή όλων των κατακτήσεων και δικαιωμάτων του προηγούμενου αιώνα και να επαναφέρει τους εργαζόμενους και τους μη προνομιούχους στον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.

Στη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια ο κόσμος της εργασίας, οι μη προνομιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες βίωσαν με εφιαλτικό τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, που οδήγησαν το 40% του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 

Οι πολιτικές αυτές είχαν δραματικές επιπτώσεις στον πυρήνα του Κοινωνικού κράτους πλήττοντας καίρια τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά. 

Η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, η Εργασία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα Εργασιακά και Κοινωνικά δικαιώματα και οι Συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι τα θύματα αυτών των ανάλγητων πολιτικών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτα στην εφαρμογή των αντεργατικών νεοφιλελευθέρων μέτρων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. 

Η υπερφορολόγηση, η μείωση του αφορολόγητου, ο επανυπολογισμός των συντάξεων, η άρνηση επαναφοράς του 13ου, 14ου μισθού με πολιτική απόφαση, η αξιολόγηση, ο περιορισμός της προστασίας της πρώτης κατοικίας, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η παραχώρηση στο ιδιωτικό κεφάλαιο των λιμανιών, των αεροδρομίων, των δρόμων, των υποδομών, η υποθήκη του ίδιου του τόπου μας για 99 χρόνια στο Υπερταμείο είναι μόνο μερικά από αυτά.

Ο φετινός εορτασμός για εμάς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενωτικούς αγώνες με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ καλεί την Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019, ώρα 10:00πμ στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της 1η ΜΑΗ

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Κάλεσμα Για Την Εργατική Πρωτομαγιά απο την ΑΔΕΔΥ ΑΡΤΑΣ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3880437420712589686
item