Γιάννενα: Δήμος Πωγωνίου- Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού με πολλαπλά οφέλη

Γιάννενα: Δήμος Πωγωνίου- Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού με πολλαπλά οφέλη

Στην έγκριση της μελέτης ενός σημαντικού έργου με οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Πωγωνίου, δίνοντας το «πράσινο φως» για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες Led.

Με το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού θα αντικατασταθούν συνολικά 4.744 λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας με λαμπτήρες Led μειωμένης ενεργειακής κατανάλωσης, μειώνοντας σημαντικά την ετήσια δαπάνη του οδοφωτισμού και του ενεργειακού αποτύπωματος. 

Το οικονομικό όφελος του δήμου, σε βάθος 15ετίας, ανέρχεται στο ποσό των 2.877,075 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.453.440 ευρώ.

«Ο δήμος Πωγωνίου προχωράει πλέον στην εποχή της εξοικονόμησης ενέργειας. Προστατεύουμε το περιβάλλον και κάνουμε οικονομία προς όφελος των δημοτών, αφού το σημερινό κόστος του οδοφωτισμού ανέρχεται στις 191.805 ευρώ κατ’ έτος. Εξίσου σημαντική είναι η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος. 


Σχεδιάζουμε παρεμβάσεις που φέρνουν σημαντικά αποτελέσματα στην εξοικονόμηση ενέργειας και έργα που σέβονται το περιβάλλον και την περιοχή του Πωγωνίου» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στυλιανός Κουκουλάρης.

Με την υλοποίηση του έργου, το όφελος για τον δήμο Πωγωνίου θα είναι εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας κατά 65,25%, μείωση ενεργειακού αποτυπώματος κατά 668 τόνους CO2, οικονομικό όφελος ύψους 2.877.075 ευρώ σε βάθος 15ετίας από την εξοικονόμηση ενέργειας και μηδενισμός των ετήσιων εξόδων συντήρησης, προμήθειας λαμπτήρων και φωτιστικών. 


Η μελέτη προβλέπει επίσης την ανάπτυξη δικτύου wi-fi σε όλους τους ιστούς καθώς και την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε κομβικά σημεία.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δήμος Πωγωνίου- Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού με πολλαπλά οφέλη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8004262201122894991
item