Διακαναλική Μητσοτάκη: Πρόγραμμα, ανοίγματα και επίθεση στην κυβέρνηση

Διακαναλική Μητσοτάκη: Πρόγραμμα, ανοίγματα και επίθεση στην κυβέρνηση
Δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες και 48ώρες μετά την τριήμερη σύγκρουση στη βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να παραχωρήσει εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου, με βασικό στόχο την αποδόμηση των παροχών που έρχονται τις επόμενες μέρες προς ψήφιση. 

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, που βασίζεται στο τρίπτυχο, φοροελαφρύνσεις, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Αποδόμηση των παροχών
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως η 13ησύνταξη δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα επίδομα, από την στιγμή που η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι ολοκληρωμένη. 

Όσον αφορά την μείωση του ΦΠΑ θα υπενθυμίσει πως οι πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν εκείνες που τον αύξησαν και οι συντελεστές επανέρχονται τώρα στα επίπεδα που ήταν επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά. 

Επίσης θα κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν μπορεί να προαναγγέλλει παροχές για το 2020 από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στην κυβέρνηση. 

Παράλληλα θα επαναφέρει το ζήτημα της τροπολογίας που έχει καταθέσει η ΝΔ για την κατάργηση του αφορολόγητου την οποία αρνείται να υπερψηφίσει η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί στους στόχους που έχει θέσει για τους ρυθμούς ανάπτυξης που θα πρέπει να έχει η χώρα, προκειμένου να πειστούν οι εταίροι για την μείωση των πλεονασμάτων που είναι και η προτεραιότητα της κεντροδεξιάς παράταξης, μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.  

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται στην Πειραιώς και οι πρώτες μετρήσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αλλά και την αντιπαράθεση στη βουλή. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά πως οι παροχές δεν θα αλλάξουν το πολιτικό κλίμα που επικρατεί, καθώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον λόγο που έσπευσε ο Αλέξης Τσίπρας να τις ανακοινώσει λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. 

Καμία ψήφος χαμένη 

Μέσα από τις απαντήσεις που θα δώσει στην συνέντευξη τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει νέο κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους, με στόχο τη διεύρυνση της εκλογική βάσης. 

Εκείνο που απασχολεί όλα τα κομματικά επιτελεία είναι ο σημαντικός αριθμός των αναποφάσιστων που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και η «χαλαρή» ψήφος των ευρωεκλογών. 

Η ταυτόχρονη όμως διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών που έχουν έντονο τοπικό ενδιαφέρον, θεωρείται ως ένα ανασταλτικό παράγοντα απέναντι στην αποχή. 

Είναι ενδεικτικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες του τις περιοδείες τονίζει πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία ψήφος χαμένη και καλεί τους πολίτες να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση, στηρίζοντας τη ΝΔ. 

Συντήρηση του «σκληρού ροκ»

Στην Πειραιώς επιθυμούν να συντηρήσουν την επιθετική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση ποντάροντας σε ζητήματα που πλήττουν το «ηθικό πλεονέκτημα» που ισχυρίζεται πως έχει το Μαξίμου και αναμένεται να επαναφέρουν το ζήτημα των διακοπών του πρωθυπουργού σε κότερο, αλλά και την υπόθεση Πετσίτη. 

Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε το ερώτημα στην κυβέρνηση αν υπουργός φιλοξενήθηκε αργότερα στο ίδιο σκάφος, όπως ανέφερε ρεπορτάζ της εφημερίδας τα «ΝΕΑ». 

Στη ΝΔ εκτιμούν πως τόσο οι νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι αλλά και το θέμα με το κότερο έπληξαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τον εκνευρισμό που είχε στην βουλή για το επίμαχο ζήτημα κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεργάτες του να επιχειρούν όλο αυτό το διάστημα να τον κρατούν στο απυρόβλητο, όμως η υπόθεση με τις φωτογραφίες του Μανώλη Πετσίτη στο Μαξίμου, οι χειρισμοί του για το Μάτι και οι διακοπές στο σκάφος τον έβαλαν για τα καλά στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Τηλεοπτικές συνεντεύξεις και στοχευμένες περιοδείες 

Τουλάχιστον δύο ακόμα τηλεοπτικές συνεντεύξεις θα παραχωρήσει μέχρι την 26ηΜαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να «κλειδώσει» και τρίτη εμφάνιση. 

Παράλληλα θα συνεχίσει τις στοχευμένες περιοδείες του ρίχνοντας το βάρος του στα προβλήματα της καθημερινότητας. 

Ανοιχτές συγκεντρώσεις με βάση τα όσα γινόντουσαν στο παρελθόν πιθανότατα δεν θα υπάρξουν, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να εκμεταλλευτεί – όπως λένε στην Πειραιώς - αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, να έρθει δηλαδή σε άμεση επαφή με τους πολίτες και να συνομιλήσει μαζί τους. 

Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος έχει επισκεφθεί τους περισσότερους νομούς της χώρας και οι περιοδείες αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες 15 ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές.  
epirusblog.gr
5 of 5
Διακαναλική Μητσοτάκη: Πρόγραμμα, ανοίγματα και επίθεση στην κυβέρνηση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3039731867497204153
item