Γιάννενα: «Στυλοβάτες» της οικονομίας οι τοπικές επιχειρήσεις

Γιάννενα: «Στυλοβάτες» της οικονομίας οι τοπικές επιχειρήσεις

Τέσσερις μεγάλες τοπικές επιχειρήσεις επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα». 

«Στυλοβάτες της οικονομίας του τόπου μας» χαρακτήρισε ο κ. Μπέγκας τις επιχειρήσεις «Πίνδος», «Νιτσιάκος», «Βίκος» και «Ζαγόρι».

Στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «Νιτσιάκος» συναντήθηκε με τον Θεόδωρο Νιτσιάκο και τον Κωνσταντίνο Νιτσιάκο, με τους οποίους συζήτησε για την πορεία της επιχείρησης, ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και είχε μια σύντομη συνομιλία με εργαζόμενους κατά το διάλειμμα τους. 

«Θεώρησα υποχρέωση μου να επισκεφθώ σε αυτή την προεκλογική περίοδο επιχειρήσεις, που, ειδικά στην περίοδο της κρίσης, κράτησαν όρθια την οικονομία του τόπου μας, για να δηλώσω συμβολικά και ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο, πως ως δήμος Ιωαννιτών είμαστε στο πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας, που στηρίζει την τοπική κοινωνία», είπε ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ακολούθησε επίσκεψη στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό «Πίνδος», όπου είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, καθώς και με τους εργαζόμενους. 


Ο πρόεδρος της «Πίνδος» Ανδρέας Δημητρίου έκανε μια σύντομη παρουσίαση της δραστηριότητας της επιχείρησης και εξήρε τη συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών, τονίζοντας την ικανοποίησή του ότι για πρώτη φορά υπήρξε στα Γιάννενα αντιδημαρχία Πρωτογενούς Τομέα. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην περιβαλλοντική ευαισθησία της «Πίνδος», παρουσιάζοντας τις επενδύσεις για να ανταποκριθεί σε περιβαλλοντικά ζητήματα και εξέφρασε το δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ουδείς κάλεσε τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό στις συσκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν για το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης Παμβώτιδας, με εξαίρεση τον δήμο Ιωαννιτών.

Ο Θωμάς Μπέγκας επανέλαβε τη θέση που εξέφρασε η δημοτική αρχή και κατέστη και θέση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται «ακατανόητη είναι η απαγόρευση εκσυγχρονισμού και η δημιουργία νέων πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων στις Ζώνες Β4.1 και Β4.2 του Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης, στην περιοχή δηλαδή Αμπελιάς-Επισκοπικού-Κόντσικας». 


Μια θέση που συμφωνεί με τις ανησυχίες των ανθρώπων της πτηνοτροφίας στην περιοχή μας, με τον κ. Μπέγκα να τονίζει ότι αυτά είναι θέματα, που με διάλογο μπορούν να τα διαχειριστούν από κοινού. 

«Αν και η θέση μας είναι σταθερή υπέρ της αναγκαιότητας θέσπισης του Προεδρικού Διατάγματος, τα λάθη στη διαδικασία της διαβούλευσης και η έλλειψη της Ειδικής Μελέτης, φαίνεται ότι θα οδηγήσουν στο να καταπέσει το Π.Δ. στο ΣτΕ και θα μείνουμε και πάλι στα σχέδια, εκτίμησε ο δήμαρχος. 

Γενικότερα ο κ. Μπέγκας τόνισε πως «είμαστε ιδεολογικά υπέρ του συνεταιριστικού μοντέλου και η Πίνδος αποτελεί τον πλέον πετυχημένο συνεταιρισμό».

Η αντιδήμαρχος, Βάσω Μέγα, με αρμοδιότητα τον πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκε στην υποδειγματική συνεργασία μεταξύ δήμου και Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, ενώ τόσο η ίδια όσο και ο αντιδήμαρχος Έργων Γιάννης Λιόντος επεσήμαναν τη δουλειά που έγινε από την πλευρά του δήμου, για να προχωρήσει το πρόγραμμα έργων «Αγροτικής Οδοποιίας». 


«Μιλάμε για 17 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο δήμος Ιωαννιτών, για πρώτη φορά ασχολήθηκε σοβαρά με το πώς θα πηγαίνει ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής και στις εγκαταστάσεις του», είπε η κ. Μέγα.

Ο κ. Μπέγκας δήλωσε, επίσης, χαρούμενος γιατί δύο άνθρωποι του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Πίνδος», ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Τζίμας και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γιάννης Ντάλας, είναι υποψήφιοι με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» στην εκλογική περιφέρεια Παμβώτιδας.


Στις επιχειρήσεις του νερού

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις βιομηχανίες εμφιαλώσεων «Βίκος» και «Ζαγόρι».

Η Ελένη Θεοχάρη, που ίδρυσε με τον σύζυγο της Πέτρο Σεπετά την εταιρεία «Βίκος», καθώς και ο γιος τους Κωνσταντίνος Σεπετάς, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing, συνομίλησαν με τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του, για αρκετή ώρα, για την πορεία, τη δράση και την ανάπτυξη της «Βίκος». Στο «Ζαγόρι» τον υποδέχθηκαν ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Ιωάννης Σώτος και ο διευθυντής παραγωγής Δημήτρης Κασκάνης.

Τον δήμαρχο συνόδευαν στις επισκέψεις του οι Ελένη Βασιλείου, Βάσω Μέγα, Γιάννης Λιόντος, Αλέκα Βακαλοπούλου, Γωγώ Γιώτη, Κώστας Γκόγκος, Γιώργος Μάστακας, Μαρία Σιάκκα, Έλενα Σιόντη, Πόπη Βαφέα-Στεφανίδη, Γιώργος Οικονόμου, Μαρία Μπράγια, Ναπολέων Παπαγεωργίου, Γιάννης Ντάλλας, Δημήτρης Τζίμας, Αλεξάνδρα Μπέγκα και Ανδρέας Πατερούσης.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Στυλοβάτες» της οικονομίας οι τοπικές επιχειρήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4460015860582227608
item