Τραμπ: Αν οι Ιρανοί θέλουν διάλογο να κάνουν το πρώτο βήμα Τραμπ: Αν οι Ιρανοί θέλουν διάλογο να κάνουν το πρώτο βήμα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τραμπ: Αν οι Ιρανοί θέλουν διάλογο να κάνουν το πρώτο βήμα

Τραμπ: Αν οι Ιρανοί θέλουν διάλογο να κάνουν το πρώτο βήμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδίωξε να ξεκινήσει διάλογο με το Ιράν, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, αν θέλει να διαπραγματευτεί.

"Τα μμε των Ψευδών Ειδήσεων ως συνήθως δημοσίευσαν μια ψευδή πληροφορία, χωρίς καμία γνώση (σ.σ. του θέματος), σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ προσπαθούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Ιράν. 


Αυτή η πληροφορία είναι ψευδής", έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, χωρίς να αναφέρει σε ποιο δημοσίευμα αναφέρεται.

The Fake News put out a typically false statement, without any knowledge that the United States was trying to set up a negotiation with Iran. This is a false report....
....Iran will call us if and when they are ever ready. In the meantime, their economy continues to collapse - very sad for the Iranian people!
8,766 people are talking about this
"Το Ιράν θα μας καλέσει αν και όποτε είναι έτοιμο", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος που έχει ήδη δηλώσει "ανοιχτός" σε συνομιλίες με την Τεχεράνη. "Εν αναμονή, η οικονομία τους συνεχίζει να καταρρέει – πολύ θλιβερό για τον ιρανικό λαό", συνέχισε.

Οι ιστορικά κακές σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο αφότου ο Τραμπ αποφάσισε, τον Μάιο του 2018, να αποχωρήσει μονομερώς από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. 

Τη συμφωνία αυτή υπέγραψαν το 2015 άλλες πέντε μεγάλες δυνάμεις, η Γερμανία, η Κίνα, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία.
epirusblog.gr
5 of 5
Τραμπ: Αν οι Ιρανοί θέλουν διάλογο να κάνουν το πρώτο βήμα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4015778854131341005
Σχόλια
item