Είναι οριστικό: Η Βρετανία θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές Είναι οριστικό: Η Βρετανία θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Είναι οριστικό: Η Βρετανία θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές

Είναι οριστικό: Η Βρετανία θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές

Η Βρετανία θα πρέπει να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές, καθώς δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για την επικύρωση συμφωνίας για το Brexit από το κοινοβούλιο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η Τερέζα Μέι ήλπιζε ότι θα απέφευγε τις ευρωεκλογές, όμως δεν έχουν καρποφορήσει οι συνομιλίες με τους Εργατικούς, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το Brexit που θα εξασφαλίσει τη στήριξη των βουλευτών.

«Δυστυχώς, δεν θα είναι δυνατό να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία πριν από τη νόμιμη ημερομηνία των ευρωεκλογών. Επομένως αυτές θα προχωρήσουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

«Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας επιχειρώντας να διασφαλίσουμε ότι θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η καθυστέρηση μετά τις ευρωεκλογές. 

Ιδανικά θα θέλαμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση, που οι ευρωβουλευτές από τη Βρετανία να μην καταλάβουν ποτέ τις έδρες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σίγουρα να το ολοκληρώσουμε όλο αυτό με επιτυχία έως το κλείσιμο του κοινοβουλίου για το καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο Λίντινγκτον, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
epirusblog.gr
5 of 5
Είναι οριστικό: Η Βρετανία θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5579497105382599361
Σχόλια
item