Πομπέο: Οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν θα αντιμετωπιστεί Πομπέο: Οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν θα αντιμετωπιστεί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πομπέο: Οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν θα αντιμετωπιστεί

Πομπέο: Οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν θα αντιμετωπιστεί

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επέμεινε χθες ότι οι «απειλές» από μέρους του Ιράν κλιμακώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και διεμήνυσε εκ νέου στην Τεχεράνη ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον αμερικανικών συμφερόντων από την ίδια ή συμμάχους της θα αντιμετωπιστεί με «άμεση και αποφασιστική» αντίδραση από μέρους της Ουάσινγκτον.

«Το καθεστώς στην Τεχεράνη πρέπει να καταλάβει ότι οποιαδήποτε επίθεση από αυτό ή ενεργούμενά του όποια ταυτότητα κι αν έχουν εναντίον συμφερόντων ή πολιτών των ΗΠΑ θα απαντηθεί», με «άμεσο και αποφασιστικό» τρόπο, ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.


«Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο» αλλά «η αυτοσυγκράτηση» που επιδεικνύει η Ουάσινγκτον «δεν πρέπει να ερμηνευθεί από το Ιράν ως έλλειψη αποφασιστικότητας», συμπλήρωσε ο Πομπέο.

 Η ανακοίνωση του αμερικανού ΥΠΕΞ δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς οι ΗΠΑ αναπτύσσουν στην περιοχή του Κόλπου ένα αεροπλανοφόρο με τη δύναμη κρούσης του και βομβαρδιστικά  B-52.

epirusblog.gr
5 of 5
Πομπέο: Οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν θα αντιμετωπιστεί
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8864003294808132702
Σχόλια
item