Πρέβεζα: Η πόλη της Πρέβεζας τίμησε την Ζωοδόχο Πηγή Πρέβεζα: Η πόλη της Πρέβεζας τίμησε την Ζωοδόχο Πηγή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Η πόλη της Πρέβεζας τίμησε την Ζωοδόχο Πηγή

Πρέβεζα: Η πόλη της Πρέβεζας τίμησε την Ζωοδόχο Πηγή
Στον προαύλιο χώρο ο εσπερινός στο γραφικό εκκλησάκι της Μαργαρώνας λόγω των ζημιών που υπέστη από τον σεισμό της 5ης Φεβρουαρίου.
Την Ζωοδόχο Πηγή τιμά σήμερα η εκκλησία μας και στο γραφικό εκκλησάκι της Μαργαρώνας τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης πανηγυρικός Εσπερινός. 
Οι "πληγές" που άφησε πίσω του στο Ναό ο σεισμός της 5ης Φεβρουαρίου , έγιναν αφορμή ο Εσπερινός να τελεστεί στον αύλειο χώρο της Μαργαρώνας, ενώ ο σημερινός όρθρος και η Θεία Λειτουργία "φιλοξενήθηκαν" για τον ίδιο λόγο στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης. 
Όπως τόνισε ο πατέρας Συμεών από την Περιφέρεια Ηπείρου έχει εγκριθεί κονδύλι για την αποκατάσταση των ζημιών και μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από την αρχαιολογία (δεδομένου ότι ο Ναός είναι χτισμένος πάνω στα ερείπια μιας εκ των έξι παλαιοχριστιανικών Βασιλικών της Αρχαίας Νικόπολης) θα ξεκινήσουν οι εργασίες. 
Τον πανηγυρικό Εσπερινό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί πιστοί, οι οποίοι κατά το έθιμο πήγαν στο Ναό και τις αναστάσιμες λαμπάδες τους. 
Πολλοί εξάλλου ήταν εκείνοι που ακολουθώντας την παράδοση "πέρασαν" από την καμάρα της Μαργαρώνας, αφήνοντας πίσω τους κάποιο προσωπικό αντικείμενο προκειμένου να έχουν καλή τύχη και υγεία.
Image may contain: 5 people, people standing, tree and outdoor
Image may contain: 8 people, people standing, tree, sky, crowd, child, shoes, outdoor and nature
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η πόλη της Πρέβεζας τίμησε την Ζωοδόχο Πηγή
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4788658270934269897
Σχόλια
item